Op zaterdag 26 en op zondag 27 oktober 2019 staat van 13.30 tot 17.00 uur het werk van Camille Grootaers centraal in Atelier Marianne Lint, Turfmarkt 69 in Gouda. Op deze overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de 55e verjaardag van Camille is een selectie te zien uit ruim 300 tekeningen, gouaches en schilderijen. De toegang is gratis. Camille werkt en woont in Gemiva-locaties in Moordrecht.

Werk van Camille was eerder te zien bij de K4 Award tentoonstelling in het Cobra museum en in museum Jan van der Togt in Amstelveen als onderdeel van de expositie “Mensen als wij”, georganiseerd door Special Arts. Deze landelijke organisatie houdt zich bezig met alle kunstdisciplines voor en door mensen met een handicap. Onlangs was ook werk van Camille te bezichtigen in Museum Nienoord (Leek, Groningen) op de tentoonstelling “Buitengewoon”.
 

Herkenbaar

Camille’s werk is zeer kleurrijk en daardoor ook zeer herkenbaar: vaak is het opgebouwd uit kleine deeltjes die samen het totaal maken. Personen uit zijn directe omgeving staan centraal, maar ook popartiesten, televisiehelden en het koningshuis bleken dankbare inspiratiebronnen.

Verfrissend

Op de tentoonstelling in Atelier Marianne Lint zijn ook portretten te zien die hij in opdracht of op verzoek tekende. Meestal gebaseerd op een foto, soms op eigen waarneming maar altijd met een originele en verfrissende blik waardoor hij kenmerkende elementen van de geportretteerde weet te treffen. Hij tekent zichzelf overigens al jaren op dezelfde manier. Daarom is zijn zelfportret gekozen als beeldmerk voor deze tentoonstelling.

Camille woont en werkt in Moordrecht, in woonlocatie Westeinde en activiteitencentrum de Schakel. Beide locaties zijn onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Daar krijgt Camille de ondersteuning die hij nodig heeft bij het werken met zijn tekentalent.

Onderstaande foto is van fotograaf Paola de Bruijn.

Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas

Camille-Grootaers-Foto-Paola-de-Bruijn_web.jpg
portret-Camille_web.JPG