Dinsdag 22 januari van 15.00 tot 20.00 uur vindt de markt met zorginnovaties plaats. Op deze markt tonen we zo’n 20 innovaties die we bij Gemiva-SVG actief inzetten. Een aantal van deze initiatieven zijn:

  • SilverFit_Mile-(1).jpgSilverFit SilverFit heeft systemen voor krachttherapie, loopband, fietsen, slikrevalidatie etc. Cliënten kunnen met plezier bewegen met behulp van computerspellen. De Silverfit wordt gebruikt op Swetterhage door onze fysiotherapeuten.
 
  • Robotkat Robotkatten kijken, voelen en klinken als echte katten. Ze reageren op aaien , knuffelen en beweging net als de katten die je kent. De interactie helpt bij het creëren van een persoonlijkrobotkat.jpge ervaring die vreugde en vriendschap kan brengen. Deze katten zijn in gebruik op een aantal locaties bij Gemiva. De ervaringen met de Robotkat zijn erg positief. Onder alle locaties die aanwezig zijn verloten we tijdens de innovatiemarkt 5 robotkatten!
 
  • beleeftv-(2).jpgBeleefTV De BeleefTV is een soort digitale activiteitentafel die bij gebruik gezelligheid brengt, mensen prikkelt en verbindt.
 
 
  • magiccarpet-(1).jpgMagic Carpet  Dit is een grote interactieve vloerprojectie die reageert op beweging en deze omzet in audiovisuele effecten. Deze beelden zijn ook met de ogen te beïnvloeden via een oogbesturingssysteem.


Doe inspiratie op rondom nieuwe technieken
Tijdens de markt kan je zoveel mogelijk van deze innovaties zelf uitproberen. We hopen dat locaties op deze manier inspiratie opdoen rondom nieuwe technieken die we in kunnen zetten voor cliënten. Je kan contact leggen met collega's die er al gebruik van maken en ontmoet nieuwe collega's van het innovatieteam en .DOC. Zij gaan locaties ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van experimenten en nieuwe initiatieven op het gebied van zorgtechnologie en innovaties.
 
Visiespel
Daarnaast toont de afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten het nieuwe Gemiva-SVG belevingsspel: Visiespel. Tijdens de innovatiemarkt vragen we de bezoeker ook voor ideeën rondom een interactieve component voor dit spel.

Incontinentiemateriaal met sensoren en digitale planborden
Er zullen ook twee leveranciers aanwezig zijn: Abena en Brevidius. Abena levert incontinentiemateriaal met sensoren. We willen in de komende maanden met een aantal enthousiaste locaties een pilot gaan starten rondom de inzet van ‘slim’ incontinentiemateriaal. Tijdens de markt kan je dit product zien, vragen stellen en je aanmelden voor deze pilot.

Brevidius levert aan een aantal locaties digitale planborden en heeft een aantal nieuwe E-Health producten ontwikkeld. Locaties die enthousiast zijn over deze producten kunnen dit bij ons aangeven zodat we kunnen kijken of we in de komende maanden een pilot kunnen starten. Al met al willen we er een leuke en laagdrempelige middag van maken. Het wordt voor ons ook de eerste keer en we hopen dat er nog veel meer gaan volgen!
 
Waar is de innovatiemarkt?
Onze gloednieuwe locatie 'De Entree' in Leiderdorp is het decor van de innovatiemarkt. Het adres is: Elisabethhof 1, 2353 EW. Je bepaalt zelf wanneer je komt en hoe lang je blijft.
 
Meld je aan!
Via deze link is het mogelijk een plekje te reserveren, maar uiteraard kun je die dag ook gewoon binnenlopen. Entree is gratis. Medewerkers, cliënten, ouders en andere geïnteresseerden zijn allemaal van harte welkom!