Vandaag kondigde het kabinet aan dat het quarantainebeleid per direct is aangepast. Dit geldt ook voor cliënten en medewerkers van onze organisatie.

De site van de Rijksoverheid vermeldt: “Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft. Deze wijziging gaat per direct in. Het quarantaine advies voor mensen met bepaalde beroepen die geen booster of infectie hebben gehad, wordt nog verder uitgewerkt.”
 
De wijziging verwerken we komende week op onze interne themapagina Corona en in het beleid dat op onze externe website staat. Zodra dit bekend is, verwerken we ook het aangekondigde quarantaine-advies voor mensen in cruciale beroepen die geen booster of infectie hebben gehad. Naar verwachting van onze branchevereniging VGN gaat dit per 21 januari 2022 gelden.

Aanscherping mondkapjesbeleid 

De verruiming van de quarantaineregels gaat hand in hand met een aanscherping van het mondkapjesbeleid. De regiegroep Corona wil begin volgende week zorgvuldig afwegen wat dit precies betekent voor de verschillende werkplekken in onze organisatie. Hierover volgt later bericht. Tot die tijd geldt het mondkapjesbeleid zoals we dat nu kennen.