Het RIVM heeft de richtlijnen voor het ventileren van ruimten aangepast. Een goede ventilatie van de binnenruimte is belangrijk om de kans op een besmetting met het coronavirus te verkleinen.

Ventileren is het voortdurend verversen van lucht. De buitenlucht vervangt steeds (een deel van) de binnenlucht die vervuild is door bijvoorbeeld vocht, stof en ziekteverwekkers. Dit kan door de ramen tien tot vijftien minuten open te zetten. Maar ook door het gebruik van ventilatiesystemen of airconditioners die lucht van buiten aanzuigen.

Losse airconditioners en ventilatoren verversen de lucht niet. Ze zuigen lucht aan en brengen die daarna weer in dezelfde ruimte. Dit kan de verspreiding van het coronavirus versnellen. Uit voorzorg adviseert het RIVM om deze manier van luchtcirculatie zo veel mogelijk te vermijden in ruimtes waar meerdere personen langere tijd bij elkaar zijn. Dus geen losse airconditioners en ventilatoren te gebruiken. Het instituut adviseert lucht voldoende te verversen, bijvoorbeeld door ramen open te zetten.
 
Klik op de links hieronder voor

Gerelateerde Projecten: