De regio Rijnstreek (Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem) heeft de aanbesteding gegund aan de ‘Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek’. De Gemiva-SVG Groep is onderdeel van deze coöperatie. Het positieve nieuws werd donderdag 22 juli officieel bekend gemaakt door de betrokken gemeenten.

De gemeente omschrijft: “De Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek organiseert en indiceert de toegang voor alle Wmo maatwerkvoorzieningen, zoals begeleiding, huishoudelijke hulp en hulpmiddelen. Daarbij hoort brede advisering en informatieverstrekking, inclusief informatie en advies over het aanbod van partners. Daarnaast voert de Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek zelf een groot deel van de Wmo ondersteuning uit. Voorbeelden van deze ondersteuning zijn daginvulling, begeleiding, maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning en het bieden van bemoeizorg.”
 
In de coöperatie werken we samen met Kwadraad, ActiVite, De Binnenvest, WMO Maatwerk en Kwintes.
 
Er is door allen hard gewerkt om tot een goed plan te komen. Ook de komende periode zal er nog veel werk verzet worden om per 1 januari 2022 daadwerkelijk te kunnen starten met de uitvoering van de opdracht.