Op woensdag 22 november kwamen veel van de medewerkers van de Gemiva-SVG Groep uit de regio Rotterdam in stadion De Kuip een hele dag bij elkaar om vooruit te kijken. Een geslaagde dag!

De regio Rotterdam van de Gemiva-SVG Groep (regio 7) heeft net net als iedere regio een eigen karakter. In regio Rotterdam wonen op een relatief klein gebied veel mensen maar de Gemiva-SVG Groep is er slechts op een beperkt aantal plaatsen actief. Er zijn vier activiteitencentra (voornamelijk voor mensen met een lichamelijke beperking of nah), er is sindskort een kleinschalig dagbestedingsinitiatief voor kinderen (De Krokus), er is één woonlocatie in Maassluis en er is een hele kleine Ambulante Dienst. Dit laatste gaat echter veranderen omdat de gemeente de Gemiva-SVG Groep heeft gecontracteerd voor meer ambulante dienstverlening.

Op 22 november kwamen zo'n 80 medewerkers uit de regio bij elkaar in één van de zalen rond het voetbalveld. Ook medewerkers van ondersteunende  diensten zoals P&O, Praktijkopleiders, Communicatie en Financiën waren erbij. Onder de bezielende leiding van coach Paul Pardon was er een gevarieerd dagprogramma. Op een speelse manier maakten medewerkes nader kennis met elkaar. Daarna ging men in groepjes aan de slag met de vraag: Is de zorgvisie van de Gemiva-SVG Groep ook op jou van toepassing? Slaan de termen uit die visie ook op jou als medewerker en op jullie als team? Dat gaf genoeg gespreksstof in een aantal sessies. Ook het voorleggen van dilemma's waarbij je fysiek links of rechts van de streep moest gaan staan om daarmee je eens of oneens aan te geven bracht de groep en het denken in beweging.

Groepsfoto-_0011.jpg

Na de lunch werd indutten voorkomen door Drummen met Sytse, die met een tomeloze inzet het voor elkaar kreeg om met vrijwel iedereen een Slagerij-van-Kampen-achtige act neer te zetten. De Kuip schudde op haar grondvesten. Daarna gingen de verschillende teams met elkaar aan de slag om afspraken te maken hoe zij de Gemiva-visie naar zichzelf en hun team verder kunnen vormgeven. Tot slot werd een groepsfoto gemaakt in het voetbalstadion en ging iedereen na de borrel en de hapjes naar huis met een fles met kompas voor de nabije toekomst. Met de contractering van meer Ambulante Dienst kan de Gemiva-SVG Groep zich verder ontwikkelen in de Maasstad en weten medewerkers en locaties elkaar na deze inspiratiedag nog beter te vinden. Hopelijk blijft er iets van deze intenties van de Gemiva-SVG Groep in De Kuip hangen, Feyenoord kan het goed gebruiken.

image1.jpeg

image2.jpeg

image3.jpeg

Groepsfoto in het voetbalstadion volgt