Sinds het begin van dit jaar werkt activiteitencentrum Cygnus samen met de Kringloopwinkel RataPlan in Den Haag. Gemeente Den Haag stimuleert samenwerking tussen diverse non-profit organisaties en daar past dit initiatief heel goed in.

Cygnus biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Vanuit het activiteitencentrum kwam van diverse cliënten de vraag om zinvoller bezig te kunnen zijn. Voor de meeste cliënten is het meedraaien in de maatschappij iets wat ze door hun beperking steeds lastiger afgaat. Door samenwerking tussen RataPlan en Gemiva is het mogelijk om een groep cliënten, op hun eigen locatie, de mogelijkheid te bieden om een goede bijdrage te leveren aan de maatschappij. ​

Het speelgoed dat bij RataPlan wordt ingeleverd, gaan de cliënten nakijken, schoonmaken en repareren als dat nodig is. Te denken valt aan het controleren of een puzzel compleet is, het controleren van spellen, het schoonmaken en aankleden van poppen, het schoonmaken van lego etc.

Aangezien Cygnus over een eigen bus beschikt, kunnen we de spullen ophalen, op het activiteitencentrum nakijken en vervolgens ook weer terugbrengen naar RataPlan. Hiermee hebben we een leuke klus binnen gehaald waar meerdere mensen een zinvolle dagbesteding aan hebben en waardoor de kringloopwinkel de spullen nu sneller kan verkopen. Een win-win situatie dus!

wtc-foto1.jpg
 

Haaglanden en Bollenstreek