Elke vrijdag halen cliënten van IBG Cronesteijn er eens even flink de bezem door bij de Leidse Volkstuinvereniging OTV. Naast vegen doen zij nog allerlei andere klusjes. Deze mooie samenwerking was afgelopen zaterdag goed voor een internationale onderscheiding in het kader van de Europese Week van de Lokale Democratie.

De samenwerking is in 2015 ontstaan dankzij een Gemiva-SVG collega die zelf ook een tuin heeft bij de vereniging. OTV-voorzitter Harmen Spoelstra: “Hier is sprake van een win-win situatie. Voor de vrijwilligers van de vereniging betekent het minder algemeen onderhoud en de cliënten hebben een zinvolle besteding. Een vast team van de vereniging begeleidt om toerbeurt elke vrijdagmiddag de groep clienten. Eerst wordt er een aantal uren gewerkt, en daarna is er in het clubhuis koffie en koek.” 

De Europese Week van de Lokale Democratie wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden. De week loopt officieel van 9-15 oktober, maar de onderscheiding werd al uitgereikt omdat op 26 augustus er een feestelijk receptie was ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de volkstuinvereniging.

 

Zoeterwoude

IMG_4174.JPG IMG_4175.JPG IMG_4176.JPG IMG_4177.JPG IMG_4178.JPG