Sinds begin mei doet Spar Ammerstol mee aan het duurzame initiatief "Too Good To Go". In de strijd tegen voedselverspilling verzamelt de supermarkt producten die bijna over de datum zijn en maakt hier een verrassingsbox van. Deze zogenaamde Magic Box wordt aangeboden in de Too Good To Go app. Gebruikers van de app kunnen de Magic Box kopen en het pakket ophalen in de winkel. Zo wordt er minder voedsel weggegooid en helpt Spar mee om de CO2-uitstoot omlaag te brengen.

In de hele keten, van restaurant tot keukentafel, wordt verspild. 1/3e van het voedsel, bereid of onbereid wordt niet opgegeten. Too Good to go droomt van een wereld zonder verspilling. Sinds de komst naar Nederland in 2018 zijn er al meer dan 600.000 maaltijden gered met de Too Good To Go app. En het aantal maaltijden dat per maand wordt gered groeit alleen maar. Inmiddels zijn al 24.598 bedrijven aangesloten bij het initiatief. Dit zijn supermarkten als Spar Ammerstol, maar ook bakkerijen of restaurants.

 

Spar Ammerstol heeft inmiddels in een maand al meer dan 30 pakketten verstrekt. Wij zijn trots op hun inzet in de strijd tegen voedselverspilling!

 

Krimpenerwaard

Gerelateerde Projecten: