Mensen met een lichamelijke beperking kunnen sinds enige tijd terecht in Sport Performance Centre (SPC) Rijnmond aan het Reitdiep 1 in Rotterdam. Eigenaar Errol Esajas heeft hiervoor samenwerking gezocht met activiteitencentrum Ibis van de Gemiva-SVG Groep.

Dankzij de samenwerking kunnen cliënten van Ibis met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel  iedere vrijdag kostenloos terecht bij SPC Rijnmond. Het sportcentrum beschikt over professionele apparatuur en medewerkers. De cliënten van Ibis trainen individueel en samen met de dan aanwezige sporters, waaronder een aantal bekende Rotterdams topsporters. “Voordat ik twee jaar geleden deze sportschool begon was ik sociaal beheerder bij een woningcorporatie en had ik ervaring met bijzondere doelgroepen zoals mensen met een beperking bij o.a. ASVZ en Bouman", vertelt Esajas. "Die doelgroep miste ik hier. Mensen met een beperking horen erbij en beweging is voor hen minstens net zo belangrijk. Wij hebben hier de apparatuur en de deskundigheid, daar moeten mensen met een beperking ook gebruik van kunnen maken. Ik kwam in contact met Ibis en we hebben snel met elkaar afspraken gemaakt. Erg handig ook dat topjudoka Juul Franssen bij Ibis werkt als stagiaire voor de opleiding SPH. Zij kent de wereld van de topsport én de wereld van mensen met een beperking.”

Sponsorbus
Iedere vrijdag komen de cliënten van Ibis samen met begeleiders en vrijwilligers met een bus naar SPC Rijnmond. Ze gebruiken alle apparatuur die er is en waar nodig bieden de aanwezige sporters een helpende hand. “Zo heb ik het bedoeld”, zegt Esajas. “Het liefst zou ik via een sponsor een eigen bus krijgen, zodat ik andere mensen met een beperking ook de gelegenheid kan bieden om hier te sporten. Het is prachtig om te zien hoe de mensen van Ibis fanatiek zijn in het sporten hier, ik heb er filmpjes van gemaakt die ik op onze Facebookpagina deel. Dan kun je zien hoe enthousiast iedereen is.”

Op YouTube staat een filmpje over het sporten van clienten van Ibis bij SPC Rijnmond.

Ibis-Sporten-in-SPC-Rijnmond-1.jpg

Ibis-Sporten-in-SPC-Rijnmond-2.jpg

Ibis-Sporten-in-SPC-Rijnmond-3.jpg

Ibis-Sporten-in-SPC-Rijnmond-4.jpg

Rotterdam e.o., Maassluis, Vlaardingen, Schiedam