Virin Kanhai, een 20-jarige enthousiaste medewerker op Swetterhage in Zoeterwoude. De eerste winnaar in deze categorie! Vrijdag 16 maart j.l. werd dit groots gevierd in de foyer van Swetterhage met koffie en gebak. Deze ochtend werd feestelijk en officieel geopend met trompetgeschal van Hans Brussee. Jos Hiel overhandigde een cheque t.w.v. 100 euro, een bos bloemen en een bokaal gemaakt door cliënten van Oud Ade.

Alweer 4 jaar op Swetterhage? Virin verklaart: “Once you go Swet, you’ll never go back”. Swetterhage was geen onbekend terrein voor hem. Maltie Jankie, de trotse moeder van deze kanjer, werkt ook op Swetterhage als coördinator facilitaire zaken. Toen Virin zijn opleiding begon, was de keus voor een stageplek dan ook snel gemaakt. Allereerst hoopt hij natuurlijk zijn diploma te halen, maar ook dat er meer fijne werkplekken zijn voor onze cliënten. Virin doet de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Op 16-jarige leeftijd begon hij bij de Zwartbontweide waar hij nog steeds werkt.
 
Sinds september 2017 is de foyer van Swetterhage zijn vaste stek. Hier begeleid hij cliënten op zoek naar hun kunnen en mogelijkheden. De foyer is volgens Virin een fijne en goede werkplek. Dat wil hij ook in de keuken van het restaurant op Swetterhage voor elkaar krijgen. Met zijn collega’s denkt hij aan de toekomst van de cliënten die in de facilitaire dienst werken.
 
Benieuwd naar hoe de uitreiking was? Bekijk hieronder het filmpje. Op de Facebookpagina Werken en Leren bij Gemiva-SVG Groep is het filmpje al ruim 2000 keer bekeken!