Afgelopen week werd de start van de bouw van Boezem & Co gevierd op het terrein van kinderboerderij De Boezemvriend en speeltuinvereniging Speelvlucht in Oud-Beijerland.

Om het terrein toekomstbestendig te maken wordt verenigingsgebouw De Boezem gesloopt. Daarmee wordt plaats gemaakt voor de nieuwe, multifunctionele accommodatie Boezem & Co. “Met deze nieuwe accommodatie creëren we een groene en duurzame ontmoetingsplek, waar iedereen welkom is en mee kan doen (een inclusieve samenleving). Ik ben er trots op de we dit met onze maatschappelijk partners realiseren.”, aldus wethouder Van Leenen (Hoeksch Nieuws).

Boezem & Co biedt straks een onderkomen aan verenigingen en een aantal organisaties. Iedereen is er straks welkom voor een kop koffie en gezelligheid in het sociaal café van Welzijn Hoeksche Waard. Buitenschoolse opvang Kivido biedt hier plek aan maximaal 20 kinderen. ’s Ochtends delen zij de ruimte met een peutergroep van Spelenderwijs. Het Odensehuis biedt er een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie.
 
Acht cliënten van de Gemiva-SVG Groep en Pameijer zullen hier samen aan de slag gaan. In de vorige situatie hielpen cliënten mee in de kinderboerderij. Dat blijven ze doen in de nieuwe situatie. Daarnaast gaan ze helpen in de bediening, met het schoonhouden van het gebouw en met ondersteunende klussen. De samenwerking tussen cliënten van Gemiva-SVG Groep en Pameijer is nieuw in de Hoeksche Waard.
 
Het nieuwe pand en de nieuwe stal worden circulair gebouwd. Daarvoor wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande materialen. Zo werden er vorig jaar bijvoorbeeld oude spijkerbroeken verzameld, die nu gebruikt worden voor de isolatie van het gebouw. De bouw moet volgend jaar afgerond zijn.