De landelijke regels voor het groepsvervoer weer strenger zijn geworden. Deze strengere regels gelden voor het vervoer van mensen van 18 jaar en ouder. Ze zijn er om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus te beperken.

De grootste verandering is dat volwassenen in personenbussen niet meer direct naast elkaar mogen zitten. Daardoor kunnen er minder mensen tegelijk vervoerd worden. Daarnaast blijft het nodig dat passagiers een medisch mondkapje dragen, tenzij dit voor hen onmogelijk is.
 

Gevolgen

Voor cliënten die met een rolstoelbus naar hun dagbesteding gaan, verandert er niets. Dit vervoer voldoet al aan de strengere regels. Voor het vervoer van cliënten in de andere personenbussen zoekt het vervoersbedrijf op dit moment naar de beste oplossing. Die oplossingen verschillen per locatie en regio.
 

Bericht

Als er voor een cliënt iets verandert, krijgen de cliënt en/of zijn ouders/vertegenwoordigers hierover voor 15 januari 2022 een bericht van het vervoersbedrijf of via onze locatie. Wie voor die datum niets hoort, kan ervan uitgaan dat de tijden waarop de cliënt opgehaald en thuisgebracht wordt hetzelfde blijven.