Gemiva Zorginnovatie mocht, uit de uitprobeerbox van Vilans, de Woojer strap uittesten. De Woojer is een borstband, die in combinatie met een app geluiden van muziek, films of games omzet in trillingen. De geluiden hoor je via een koptelefoon en de trillingen voel je, dankzij de borstband, in je buik of borst. Daarmee zorgt de Woojer voor een extra zintuigelijke beleving bij een activiteit.

De intensiteit van de trillingen en het geluidsniveau kun je instellen via de bijbehorende app. Naast de borstband (de strap) is er ook een harnasversie leverbaar met 6 apparaatjes die trillingen door kunnen geven, voor meer stereo beleving. Kijk hier voor meer informatie over Woojer

woojer-(1).png

Testdag AC Kogge

De cliënten van locatie Kogge (Maassluis) hebben, samen met Joyce van Evert en Petra Horsten, de Woojer strap uitgeprobeerd. Zij moesten eerst even wennen aan het gevoel, maar daarna gingen de meeste mensen er helemaal in op. Liedjes met basgeluiden erin geven het beste effect, merkten we aan de muziekkeuze van de cliënten. Ronkende motoren, bij een filmpje over een motorrit, gaven een geweldige sensatie! Bij de keuze van een cliënt voor rustige Nederlandstalige muziek misten we het effect. Het was een groot succes om op een verrijkende manier naar muziek te luisteren. Het was geweldig om te zien dat cliënten ervan gingen swingen en dansen!

Ontspanning

De Woojer is ook door een cliënt van locatie Swetterhage (Zoeterwoude) uitgeprobeerd, die erg van muziek houdt. We hebben de strap ingezet op een moment van verbale onrust en onvrede. Nadat de koptelefoon werd opgezet, ontstond er ontspanning. De cliënt werd rustig en begon daarna op vriendelijke toon te communiceren.

Ervaring

De Woojer voldoet duidelijk aan een behoefte. Het levert meer prikkels voor cliënten die snel onderprikkeld kunnen raken! Het geeft ontspanning door afleiding en meer focus bij de activiteit muziekluisteren. We ontdekten ook wat dingen die niet zo handig zijn aan het ontwerp van de Woojerstrap. De verstelbare band kun je korter maken, maar dan glijdt hij steeds los. En bij het op zijn plek schuiven, drukten we steeds per ongeluk de aan/uitknop in.

We zullen in de decembermaand enkele filmpjes van de testdag delen in de social media. Hou daarom het Facebook en Instagram account van Gemiva Zorginnovatie in de gaten, voor meer informatie.
 

Gerelateerde Projecten: