Hoe denken vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk, de medewerkers en de organisatie? Van de 1515 vrijwilligers hebben 437 vrijwilligers onze enquête ingevuld. De uitkomsten zijn nu beschikbaar.

Het onderzoek laat zien dat de meeste vrijwilligers zeer positief zijn over hun vrijwilligerswerk bij Gemiva. Ze geven gemiddeld een 8,2 voor tevredenheid en bijna 90% van hen zou hun familie en vrienden aanraden om ook vrijwilliger te worden bij Gemiva. 

Wat net zo belangrijk is: een kleine groep vrijwilligers geeft aan dat ze op een aantal punten minder tevreden zijn. Ze voelen zich onvoldoende gewaardeerd en hebben onvoldoende het gevoel ‘erbij te horen’.  Ook geeft een kleine groep aan dat het voor hen onvoldoende duidelijk is wat er van hen wordt verwacht, dat ze behoefte hebben aan betere begeleiding en ondersteuning op de locatie, en dat ze behoefte hebben aan meer scholingsmogelijkheden. 

Nieuwsgierig naar alle uitkomsten? Bekijk dan dit rapport vrijwilligerstevredenheidsonderzoek 2020

Aan de slag met de uitkomsten
De uitkomsten van het onderzoek gebruiken wij om te kijken naar wat er goed gaat, wat belangrijk is en als aanknopingspunt voor verbetering. Samen met de vrijwilligerscoördinatoren en de aandachtfunctionarissen van de locaties gaan wij hiermee aan de slag.