Op dinsdag 20 maart opende het uitzendbureau Xtra haar deuren als nieuw onderdeel van de dagbesteding van Gemiva SVG Groep in de regio Drechtsteden.

‘We starten met het uitzendbureau in de gemeente Papendrecht, met het uitzendbureau Xtra doen we klussen waarmee we in contact staan met anderen", vertelt Nienke Stok van Xtra. "Bijvoorbeeld koffie schenken voor de gemeente, helpen in een zorgcentrum of een flyerklus in de wijk", vertelt Nienke Stok, één van de begeleiders van Xtra. "De opening hebben we groots gevierd met een arbeidsmarkt, waarbij alle cliënten van de dagbesteding in Papendrecht konden zien en ervaren wat de keuzes zijn voor de toekomst. Cliënten vulden een goodiebag op de markt en iedereen kon het werk ‘liken’ wat hen aansprak. Voor de één betekent het uitzendbureau een keer meedoen om te proeven aan een bepaald soort werk, voor de ander betekent het regelmatig op pad met het uitzendteam als vast onderdeel van zijn of haar dagbesteding".

Cliënten ontwikkelen zich op drie manieren bij de dagbesteding; ze leren een vak op hun vaste groep en daarnaast kunnen ze met klussen meedoen bij het uitzendbureau. Scholing is het derde onderdeel, waardoor mensen niet alleen in de praktijk leren maar ook de bijbehorende cursus of training krijgen aangeboden. Ook bij de dagbesteding heeft ieder dus zijn eigen loopbaan.

De start van Xtra was echt een feestje voor cliënten om al het verschillend werk bij elkaar te zien op de arbeidsmarkt. Ze hebben opgeschreven waar ze goed in zijn en welke klus ze graag nog zouden willen doen. Ook eigen ideeën konden worden opgegeven. Dat cliënten handig zijn in verschillend werk, is al zichtbaar in het PR- materiaal en de kleding van het uitzendbureau, alles is zelf bedrukt. Binnenkort is op een eigen Facebookpagina te zien hoe de cliënten de opening ervaren hebben. Regiodirecteur Cora Hensems en Jos Hiel van de Raad van Bestuur hebben met een vlog de markt vastgelegd.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen voor de komende klussen, het was al met al een vliegende start voor Xtra.

start-Xtra.jpg

start-Xtra2.jpg

Jos-Hiel-vlogt-bij-start-Xtra.jpg


 

Drechtsteden, Waardenland