Gemiva-SVG Groep versoepelt de quarantaineregels voor de locaties waar cliënten twee keer gevaccineerd zijn. Dit doen we na een OMT-advies hierover dat het kabinet heeft overgenomen.

Voor locaties waar cliënten twee keer gevaccineerd zijn, gelden vanaf nu de onderstaande quarantaineregels voor medewerkers en cliënten.  

Medewerker

Een zorgmedewerker in quarantaine die werkt op een locatie waar cliënten twee keer gevaccineerd zijn, kan weer aan het werk na een negatieve PCR-test op dag 5. Dit geldt zowel voor gevaccineerde als niet (volledig) gevaccineerde zorgmedewerkers, omdat zij preventief gebruik maken van PBM en de cliënten beschermd zijn door vaccinatie.
 

Cliënt

Ook als een cliënt twee keer gevaccineerd is, moet hij in quarantaine als een huisgenoot of nauw contact corona heeft. Er is namelijk nog onvoldoende bekend of je het virus nog door kunt geven als je gevaccineerd bent. Als de cliënt op dag 5 een negatieve pcr-test heeft, mag hij uit quarantaine en ook weer naar onze logeerhuizen of dagbestedingslocaties.(Cliënten die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen pas weer naar onze ac's en logeerhuizen op dag 10 na het laatste contact met de persoon met corona).

Zie ook onderstaande procedures op de themapagina Corona: