Naaiatelier ZIP bestaat vijf jaar en viert dit eerste lustrum op vrijdag 24 juni met, onder andere, een spetterende modeshow.

Naaiatelier en leerwerkbedrijf ZIP startte in 2017 bij Kringloopwinkel het Warenhuis in Leiden en breidde al snel uit met een atelier bij de Zonnehoek op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. In 202 verhuisde ZIP, noodgedwongen door corona, van het Warenhuis naar de Noordbaan. Inmiddels heeft ZIP hier een mooie ruime werkplek.

Bij ZIP werken, onder de bezielende leiding van Caroline van Weerlee,  15 dames en één heer. In de ochtend werken ze aan opdrachten van derden. Tassen, kussenhoezen, sleutelhangers, schorten en de inmiddels alom bekende ZIP schortjes – vaak gemaakt van oude spijkerbroeken. In de middag is er ruimte voor vrij werk en is iedereen druk met eigen, prachtige (!), creaties.

En inmiddels bestaat ZIP al weer vijf jaar. En dit wordt gevierd. Op vrijdag 24 juni is het van 14.30 tot 16.30 uur feest op de Noordbaan in Leiden. Er is een spetterende modeshow, een tentoonstelling van creaties en een kraampje met mooie producten. Alle gasten worden getrakteerd op heerlijk gebak van de bakkerij van de Zonnehoek en natuurlijk op een drankje. Tevens is er een presentje voor alle aanwezigen.Het team van ZIP is druk met alle voorbereidingen en hebben er ontzettend veel zin in. Ben je benieuwd naar Zip en naar al het moois wat er gemaakt wordt? Je bent van harte welkom op de Noordbaan, Willem Barentszstraat 9 in Leiden.

Tot de 24ste!

 

Leiden en Leiderdorp

Zoeterwoude