De boostercampagne is nu ook in Nederland van start. Bij de Gemiva-SVG Groep hebben bijna 300 bewoners van Swetterhage op donderdag 25 november hun derde vaccinatie gekregen. Wanneer krijgen andere bewoners van onze woonlocaties een derde vaccinatie? En hoe zit het met de cliënten die zelfstandig of bij hun ouders wonen en de zorgmedewerkers? Hieronder delen we wat we op dit moment weten.

Bewoners woonlocaties 

Gemiva-SVG Groep zorgt zelf voor de vaccinatie van cliënten die onder de verantwoordelijkheid van de arts voor verstandelijk gehandicapten vallen. Naast Swetterhage zijn dit de bewoners van de woonlocaties in Nieuwerkerk aan den IJssel (Fransezoom en Dorrestein). Deze cliënten krijgen op 22 december hun 3e vaccinatie. 

Ook in Stolwijk, Bergambacht, Schoonhoven, Moordrecht, Numansdorp en Oostvoorne hebben we woonlocaties waar wij verantwoordelijk zijn voor de medische zorg. Ook voor deze locaties zijn wij de vaccinatie aan het organiseren. Cliënten en hun ouders/vertegenwoordigers informeren we zodra wij weten wanneer de vaccinatie gegeven wordt.  

Bewoners van alle andere woonlocaties vallen onder de medische behandelverantwoordelijkheid van hun eigen huisarts. Zij krijgen de boostervaccinatie via de GGD. De GGD maakt een afspraak met de woonlocatie voor het geven van de boostervaccinatie. Het vaccineren van deze groep start in ieder geval in januari, waar mogelijk eerder. Cliënten en/of hun ouders/vertegenwoordigers krijgen hierover informatie van de locatiemanager. 
 

Cliënten die zelfstandig wonen of bij hun ouders 

Cliënten die zelfstandig wonen of bij hun ouders/familie, krijgen de boostervaccinatie als hun leeftijdscategorie aan de beurt is. Alleen als ze in een medische risicogroep vallen, krijgen ze eerder een uitnodiging. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met het Syndroom van Down. Zij krijgen de uitnodiging voor de boostervaccinatie via hun huisarts. 

Zorgmedewerkers 

Ook medewerkers die met cliënten werken komen in aanmerking voor de boostervaccinatie. De GGD verzorgt de vaccinatie. Gemiva verstuurt de uitnodiging. Die krijgen wij naar verwachting in de week van 6 tot 10 december aangeleverd. Wij verspreiden de uitnodiging daarna zo snel mogelijk.