Op woensdag 13 oktober werd onze nieuwe woonlocatie Kanaalpark in Leiden officieel en op feestelijk wijze geopend door Green Real Estate BV, de ontwikkelaar van het appartementencomplex. De bewoners verrichtten samen met Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen de openingsceremonie.

Eind juni namen de bewoners hun intrek in het nieuwe appartementencomplex in de Lammenschansdriehoek. De appartementen worden bewoond door cliënten van de Gemiva-SVG Groep en De Haardstee. In het complex hebben bewoners de ruimte om hun eigen leven in te richten, maar dan wel met een steuntje in de rug van professionals. De indeling en inrichting van het gebouw sluiten volledig aan op deze vorm van beschermd wonen.
Gemiva huurt de onderste vier verdiepingen, 29 appartementen, zes studio’s en twaalf driekamerappartementen. De laatste zijn voor gezinnen waarvan ten minste een van de ouders in de doelgroep valt. De Haardstee (een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking) heeft zijn intrek genomen in 24 appartementen op de vierde en vijfde etage. 

De feitelijke ingebruikname van het gebouw was eind juni al. Het feestje deze week is het formele moment. “Op 25 juni werd het opgeleverd en op 28 juni startte de verhuizing. In vijf dagen hebben we 25 verhuizingen gedaan. De schilders liepen nog rond voor het laatste schilderwerk”, vertelt Els Annard lachend. “Kort dag, maar we hadden het natuurlijk goed voorbereid.”

Na welkom en verschillende speeches opende wethouder Fleur Spijker samen met de bewoners officieel het appartementencomplex Kanaalpark. Aansluitend waren er verschillende optredens van de bewoners.Medewerkers en bewoners van Kanaalpark organiseren nog een groot, eigen openingsfeest. Meer informatie hierover volgt.

 

Leiden en Leiderdorp