Waar YounGemiva begon? Bij een pizzameeting. Met medewerkers tot 25 jaar discussiëren over de organisatie en dan met name over de toekomst, onder het genot van een pizza. Klinkt goed toch? Dat vonden wij ook!

Van de start…

Meedenken en onderzoeken waar verbeteringen liggen voor nu en in de toekomst. De toekomst waar wij als jongere medewerker onderdeel van zullen zijn. Dat was de bedoeling van de pizzameeting. Na de meeting zijn we de - toen nog - ‘denktank’ gestart met zes enthousiaste medewerkers. Samen met de regiodirecteuren en Raad van bestuur zijn wij dit avontuur begonnen. Maar waar moet je dan beginnen? En hoe zet je iets op binnen een organisatie? Een medewerkster van KPN en tevens ervaringsdeskundige in het opstarten van jongerenorganisaties, nam ons mee in dit proces. Het was erg interessant om van haar te mogen leren welke methodes je kunt inzetten om op een andere manier naar problemen te kijken. En hoe je vervolgens stap voor stap een onderzoek kunt uitvoeren. 

… tot nu

Inmiddels bestaat YounGemiva uit 11 medewerkers. Uit iedere regio minstens één. We zetten ons in voor alle medewerkers binnen Gemiva. We willen graag de stem zijn van alle jonge medewerkers richting het management, maar we proberen ook andere collega’s vanuit ons jongerenperspectief te ondersteunen. Een brug slaan tussen jong en oud vinden wij hierin belangrijk. Wij als jongeren zijn de toekomst voor onze organisatie en willen daarom, in samenwerking met zoveel mogelijk medewerkers, meedenken over nieuwe ontwikkelingen, vraagstukken en andere beslissingen.
 
We zijn ondertussen veel meer te weten gekomen over onze organisatie, op veel verschillende vlakken. Zo hebben we onder andere inzicht gekregen in het ziekteverzuim, inzetbaarheid, het boeien en binden van medewerkers en ga zo maar door. Tevens hebben we al wat onderzoeken uitgevoerd en gaan we binnenkort met diverse locaties het gesprek aan omtrent het onderwerp optimale inzetbaarheid. Om dit allemaal te bereiken, werken wij volgens ons motto: “Wij bouwen een brug tussen jong en oud en laten zien hoe leuk ons werk is door te denken, te durven en te doen!” 

Meer informatie

Wil je meer weten over YounGemiva of heb je vragen/opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar youngemiva@gemiva-svg.nl. Medewerkers kunnen een kijkje nemen op onze dienstenpagina voor direct contact met één van de leden.