ZIP, naaiatelier en leerwerkbedrijf, bestaat één jaar. Dit wordt op vrijdag 9 februari gevierd met een sprankelende modeshow in Leiden. Allerlei creaties die het afgelopen jaar zijn gemaakt van tweehandsstoffen, zijn te bewonderen.

De modeshow start om 14.00 uur bij kringloopbedrijf Het Warenhuis in Leiden. Op deze locatie is het naaiatelier van ZIP gevestigd. Mensen met een beperking maken hier textielproducten zoals tassen, dekenkussens, schortjes, horecasloven en individuele projecten. En ze organiseren workshops die voor iedereen toegankelijk zijn.
 
Projectmanager Connie van Seggelen: “Ik kijk met trots terug op het eerste jaar van ZIP. Er zijn zoveel mooie dingen uit voortgekomen. We kregen veel opdrachten om textielproducten te maken en we groeiden van één dagdeel per week naar twee hele dagen. Er ontstonden duurzame en populaire producten zoals het ZIPje, een schortje gemaakt van de helft van een spijkerbroek. Kledingstukken die worden weggedaan, blijken nog heel goed hergebruikt te kunnen worden.”
 
Cliënten van ZIP, medewerkers en stafleden van Het Warenhuis showen de duurzame creaties vol trots  tijdens de ZIP Modeshow, op vrijdag 9 februari om 14.00 uur bij kringloopbedrijf Het Warenhuis aan de Willem Barentszstraat 12 in Leiden (toegang gratis).

ZIP_1.jpg

ZIP-2.jpg
 

Leiden en Leiderdorp