Sinds 2015 is Tom in de buurt actief in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Ook in 2022 blijft Tom in de buurt in deze gemeenten. Dankzij de samenwerking van zes organisaties kunnen volwassenen bij Tom in de buurt terecht voor álle vragen over zorg en ondersteuning. Aan de huidige hulp en ondersteuning verandert niets. Inwoners kunnen nu ook voor elke vraag over de Wmo bij Tom in de buurt terecht.

Ondersteuning

Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden, kunnen daarvoor hulp krijgen. Om deze hulp en ondersteuning te kunnen bieden hebben de genoemde gemeenten contracten (afspraken) met diverse organisaties met gespecialiseerde medewerkers.

Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners voor ondersteuning gewoon weer terecht bij Tom in de buurt. In Tom zijn vertegenwoordigd: Kwadraad, de Gemiva-SVG Groep, ActiVite, de Binnenvest, Wmo Maatwerk/Ipse de Bruggen en Kwintes. Deze organisaties waren nu ook al actief in Tom in de buurt. Daarnaast zijn er diverse onderaannemers waarvan Participe er één is.


 

Vanaf 2022 ook voor Wmo-voorzieningen

Achter de schermen is er veel veranderd, maar de cliënt zal hier weinig van merken. Tom in de buurt blijft dus vertrouwd: inwoners kunnen nog steeds aankloppen voor hulp bij allerlei levensvragen. Denk aan hulp bij relaties, mantelzorg, dagbesteding, eenzaamheid, rouw, verlies of begeleiding als iemand bijvoorbeeld dementie, autisme, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een licht verstandelijke beperking of psychische problemen heeft.

Vanaf 2022 kunnen inwoners ook met vragen en meldingen over Wmo bij Tom in de buurt terecht. 

Lees de volledige nieuwsberichten op de websites van de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

Kijk voor meer informatie over Tom in de buurt en voor ondersteuning op: www.tomindebuurt.nl 

 

Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop