• Vorig jaar deed woonlocatie Gelderhof in Den Haag mee aan de energiestrijd van Urgenda. Ze haalden de derde plaats in deze challenge. In het filmpje hieronder vertelt persoonlijk begeleider Conny Voordendag hoe ze dat in drie maanden voor elkaar kregen.

  • Woonlocatie Julianstraat (Puttershoek) is in het kader van duurzaamheid een samenwerking aangegaan met circulaire stadslandbouwbedrijf Kwekersgilde uit Dordrecht. Wekelijks doen ze een duurzame en gezonde wisseltruc: het koffiedik van de Julianastraat voor een Vitamientje voor een tientje.

  • Afgelopen winter deed woonlocatie Gelderhof met succes mee aan de landelijke Energiestrijd tussen zorginstellingen. Bewoners en medewerkers zorgden samen voor een energiebesparing van 22%. De Energiestrijd is een initiatief van Stichting Urgenda om zorginstellingen in drie maanden tijd zo veel mogelijk energie te laten besparen.

  • Gemiva-SVG Groep is bezig om voor drie locaties een milieucertificaat aan te vragen. Woonlocaties Gelderhof en Elsenhoeve voldoen al aan de minimale eisen voor een certificaat. Binnenkort gaan we ook voor Swetterhage aan de slag. “Door de nieuwe douchekoppen is het onderwerp ook gaan leven bij onze bewoners”, aldus Jelmer Paulus, locatiemanager van de Elsenhoeve in Lekkerkerk.

  • Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan inwoners van ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Doe mee met je locatie of thuis!