• “Het zou het leukste zijn als ik nu bij jullie op de bank zat”, zegt burgemeerster Lenferink van Leiden. Op donderdag 27 januari las de baas van Leiden, zoals de kinderen hem noemen, de kinderen van kinderdagcentrum De Walnoot voor uit het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Digitaal en op afstand, wegens corona. Hij vertelde over het monster in het kader van de Nationale Voorleesdagen, dit jaar van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari.

 • Door de overstap naar een andere versie is de e-learningmodule voorlopig niet beschikbaar. Voor meer informatie over de procedure bij (vermoeden van) misbruik en/of mishandeling kunnen medewerkers terecht op de themapagina Misbruik en Mishandeling.

 • Werk- en trainingscentrum De Doorstroom verhuist binnenkort naar een andere locatie.

 • Het kabinet heeft op 14 januari een nieuw advies toegevoegd voor het gebruik van mondkapjes op de werkvloer: “Gebruik op de werkvloer een mondkapje bij verplaatsingen en dan bij voorkeur een medisch mondkapje.” De Raad van Bestuur heeft vandaag besloten dit advies over te nemen. We vragen medewerkers - ook die van onze kantoren - cliënten en bezoekers een mondkapje te dragen als ze zich verplaatsen in onze gebouwen. De Gemiva-SVG Groep zorgt ervoor dat de mondkapjes beschikbaar zijn bij de ingang van onze panden.

 • Vandaag kondigde het kabinet aan dat het quarantainebeleid per direct is aangepast. Dit geldt ook voor cliënten en medewerkers van onze organisatie.

 • Sinds 2015 is Tom in de buurt actief in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Ook in 2022 blijft Tom in de buurt in deze gemeenten. Dankzij de samenwerking van zes organisaties kunnen volwassenen bij Tom in de buurt terecht voor álle vragen over zorg en ondersteuning. Aan de huidige hulp en ondersteuning verandert niets. Inwoners kunnen nu ook voor elke vraag over de Wmo bij Tom in de buurt terecht.

 • Zeker 283 diensten waarvoor we in de afgelopen maand geen vervanging hoefden te zoeken. Dat is tot nu toe het resultaat van onze mogelijkheid om zelf spoedanalyses te doen op coronatesten.

 • De landelijke regels voor het groepsvervoer weer strenger zijn geworden. Deze strengere regels gelden voor het vervoer van mensen van 18 jaar en ouder. Ze zijn er om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus te beperken.

 • Nieuws

  Fotowedstrijd

  De Zoetermeerse fotograaf Glenn Mitchell nodigt je uit om je tijd in lockdown goed te besteden. Doe mee aan de door hem georganiseerde fotowedstrijd voor inwoners van Zoetermeer.

 • Nieuws

  Quarantainerichtlijnen aangepast

  Het RIVM heeft de quarantaine-eisen aangescherpt. Dit vanwege de opmars van de Omikron-variant. De grootste verandering is dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen mensen die immuun zijn (volgens de definitie van het RIVM) en mensen die dat niet zijn.

 • Met de code die iedereen die in het primair proces werkt heeft ontvangen, kan zoals jullie weten een afspraak gepland worden bij de GGD voor een prikafspraak. Als je je met de code aanmeldt kom je in de wachtrij te staan. De GGD stuurt je vervolgens maximaal twee weken na je aanmelding een bericht (sms/e-mail) dat je een vaccinatieafspraak kunt inplannen. In het bericht dat je dan ontvangt staat dan meer over het plannen van een afspraak die je via het online portaal kunt maken.

 • De boostervaccinatie van bewoners van onze kleinschalige woonlocaties wordt gegeven door de GGD. Ons bereiken vragen over het moment waarop bewoners die krijgen. “Kan het sneller?” “Wij begrijpen de zorgen”, reageert Gerard Gerding van de Raad van Bestuur. “Wij doen vanuit onze rol en verantwoordelijkheid wat we kunnen om te bevorderen dat onze cliënten ook zo snel mogelijk aan de beurt zijn.”

 • Nieuws

  Fijne kerst en een gezond 2022!

  Bekijk de sprankelende videoboodschap van de cliënten, medewerkers en Raad van Bestuur.

 • Op 18 december kondigde premier Rutte aan dat Nederland in ieder geval tot en met 14 januari in een harde lockdown gaat. Net als vorige winter gaan onze zorg en ondersteuning wel zo veel mogelijk door.

 • Nieuws

  Testen Woojerstrap

  Gemiva Zorginnovatie mocht, uit de uitprobeerbox van Vilans, de Woojer strap uittesten. De Woojer is een borstband, die in combinatie met een app geluiden van muziek, films of games omzet in trillingen. De geluiden hoor je via een koptelefoon en de trillingen voel je, dankzij de borstband, in je buik of borst. Daarmee zorgt de Woojer voor een extra zintuigelijke beleving bij een activiteit.

 • Vorige week maakte het ministerie van VWS bekend dat je bij milde klachten ook een zelftest mag doen om te ontdekken of je corona hebt. Het RIVM geeft aan dat dit niet geldt voor de gehandicaptenzorg. Voor medewerkers, vrijwilligers, cliënten en bezoek van cliënten blijft een PCR-test nodig bij coronagerelateerde klachten.

 • Nieuws

  Wanneer krijg ik de boosterprik?

  De boostercampagne is nu ook in Nederland van start. Bij de Gemiva-SVG Groep hebben bijna 300 bewoners van Swetterhage op donderdag 25 november hun derde vaccinatie gekregen. Wanneer krijgen andere bewoners van onze woonlocaties een derde vaccinatie? En hoe zit het met de cliënten die zelfstandig of bij hun ouders wonen en de zorgmedewerkers? Hieronder delen we wat we op dit moment weten.

 • Team Zorginnovatie heeft een demonstratie gegeven op locatie Het Molenschaer in Strijen. Eén van de producten die uitgetest werden door onze cliënten was de Occulus Go VR-bril. Mark, een groot fan van Max Verstappen, heeft hier heel enthousiast gebruik van gemaakt. Even was hij zelf Max Verstappen toen hij digitaal achter het stuur kroop van een RedBull F1 auto.

 • Afgelopen vrijdag kondigde het kabinet strengere coronamaatregelen aan. Nederland bevindt zich in een nieuwe coronagolf. “Ook bij de Gemiva-SVG Groep zien we weer meer besmettingen bij cliënten en medewerkers”, constateert Gerard Gerding van de Raad van Bestuur. “We hebben grote zorg over de consequenties van deze coronagolf voor de komende herfst- en wintermaanden.”

 • Nieuws

  Samen sociaal online!