• Nieuws

  Met een beetje hulp van Google

  Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder Google. De bekendste zoekmachine online. Google weet alles en Nederland wordt daardoor steeds slimmer. Zelfs specifieke slimme apparaten zijn te koppelen aan de Google Home Hub. Een slimme speaker die je antwoord geeft op vragen, maar je kan via het kastje ook taken uitvoeren zoals koffiezetten op een slim koffiezetapparaat.

 • Een grote verrassing voor de Oud-Beijerlandse Cheyenne Bos en haar ouders op vrijdag 4 september. Van de VriendenLoterij kreeg de 16-jarige Cheyenne een Tomato Seat. Cheyenne is vanwege een meervoudige beperking afhankelijk van een rolstoel. Door het speciale stoeltje met een verrijdbaar onderstel kan ze nu makkelijker laag bij de grond spelen met haar groepsgenoten op dagcentrum Symfonie. Of thuis met de hond. Cindy Bos: “Echt fantastisch dat deze stoel bij ons terecht is gekomen. Het wordt nog even oefenen, maar ze kan al heerlijk met de hond spelen nu.”

 • Vlakbij het dorpje Mijnsheerenland, onder de rook van Rotterdam ten zuiden van de Oude Maas ligt recreatieoord Binnenmaas, een speeltuin en attractiepark voor het hele gezin. Je kunt er moeiteloos een dagje doorbrengen, kinderfeestjes houden of een evenement organiseren. Het heeft een speeltuin, een zwembad en een kinderboerderij.

 • Na een flinke verbouwing is de nieuwe dagbestedingslocatie Boerderij Dé Buitenkans in Hazerswoude-Dorp van start gegaan. Op de boerderij werken mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

 • Afgelopen winter deed woonlocatie Gelderhof met succes mee aan de landelijke Energiestrijd tussen zorginstellingen. Bewoners en medewerkers zorgden samen voor een energiebesparing van 22%. De Energiestrijd is een initiatief van Stichting Urgenda om zorginstellingen in drie maanden tijd zo veel mogelijk energie te laten besparen.

 • In Oud-Beijerland is ons kinderdagcentrum (KDC) Symfonie. Hier komen kinderen tot 18 jaar die een ontwikkelingsachterstand hebben. Een ontwikkelingsachterstand kan heel verschillende oorzaken hebben. Bij elk kind dat Symfonie bezoekt is de beperking anders. Elk kind heeft dus ook een eigen unieke, bij hem of haar passende ondersteuning nodig. Bij Symfonie wordt die ondersteuning geboden in drie groepen van acht kinderen in verschillende leeftijden. De kinderen reageren op elkaar, helpen elkaar en beleven plezier met elkaar.

 • Ik zit al een tijdje te praten met vier jonge mannen en een ouwe knar. De stilste van het stel is Kevin, 29 jaar oud en in de kracht van zijn leven. Ik heb hem gevraagd hoe zijn leven eruitzag voordat hij op de locatie Hoeve Cronesteijn kwam te werken. Vakkenvuller bij Hoogvliet, stagegelopen bij “De Mac”. “Daar moest je altijd aan de klanten denken. Hier kunnen we zijn wie we zijn.”

 • Sinds januari 2020 is de Wet zorg en dwang (Wzd) van start gegaan. Hoe gaan zorginstellingen hiermee om en wat kwam er allemaal op hen af? Vilans, landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg, vroeg aan Tineke Prins (locatiemanager) en Sander Rouwendaal (begeleider en projectleider Wet zorg en dwang) naar hun werkwijze op Swetterhage-locatie Jakweide. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en psychiatrische problematiek.

 • Nieuws

  Gemiva zoekt boer

  Op Zorgboerderij Gouda aan de landelijke Bloemendaalseweg in Gouda is een kamer vrij. Ben of ken jij een boerenzoon met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een woon- en werkplek met begeleiding? Kom je niet van een boerenbedrijf, maar heb je er zin in om op een boerderij te wonen en te werken? Dan is deze sfeervolle locatie misschien wel wat voor jou!

 • Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten* die passen bij het coronavirus zich laten testen.

 • In 2018 is de projectgroep Gemiva Zorginnovatie gestart. De collega’s van deze projectgroep bekijken en verzamelen vernieuwende producten die ondersteuning kunnen bieden in het dagelijkse leven van cliënten. Ze kijken wat er in de (snel veranderende) wereld leeft en hoe de verbinding naar de Gemiva-SVG Groep gelegd kan worden. Daarnaast bieden ze oplossingen en ondersteuning bij een zorgvraag. Bij innovatie gaat het om producten en diensten op een betere en effectieve manier aan te pakken.

 • Nieuws

  Hitte en corona

  Het is zeer warm deze week. Het RIVM maakte een speciale pagina met daarop vragen en antwoorden over het coronavirus en hitte.

 • Nieuws

  Samenwerken in de driehoek

  Driehoekskunde is een begrip dat door psycholoog Chiel Egbers in de zorg is geïntroduceerd. Hij zag veel onbegrip bij begeleiders voor ouders en het werd zijn missie om hen voor te houden hoe belangrijk het is om samen te werken in de driehoek. En dat het vooral belangrijk is om elkaars positie goed te begrijpen.

 • Er wordt veel gesproken over ventilatie in gebouwen en de kans op verspreiding van het coronavirus. Begin augustus berichtte de pers dat het coronavirus in een verpleeghuis in Maassluis waarschijnlijk verspreid werd via het ventilatiesysteem. We begrijpen dat dit vragen oproept. Ook over de ventilatiesystemen in onze gebouwen.

 • De gezondheid van onze medewerkers vinden we belangrijk, zeker in deze onzekere tijd. We willen er dan ook alles aan doen om daaraan bij te dragen. Daarom bieden we de mogelijkheid om je te laten vaccineren tegen de griep met de griepprik.

 • Een week was precies de tijd die Zeinab nodig had om te ontdekken dat het werken bij de Gemiva-SVG Groep helemaal leuk is. “In 2016 startte ik met de opleiding Medewerker Maatschappelijke zorg & Verzorgende IG. Ik wist niet wat voor stage ik wilde doen, ik had totaal geen kennis van de gehandicaptenzorg. Maar locatie Swetterhage was lekker dichtbij, dus ik dacht: laat ik het daar maar eens proberen. En ik werkte er nog maar een week en ik had het al super naar mijn zin!”

 • Het RIVM heeft de richtlijnen voor het ventileren van ruimten aangepast. Een goede ventilatie van de binnenruimte is belangrijk om de kans op een besmetting met het coronavirus te verkleinen.

 • De cliënten op Swetterhage-locatie Jakweide in Zoeterwoude deden het boven verwachting goed tijdens de coronamaatregelen. Tineke Prins, Richard Smit en Annelies Castelein beschrijven de positieve effecten van de coronacrisis. “De maatregelen waren niet fijn en hebben veel van ons gevraagd. Maar het heeft ook mooie nieuwe inzichten opgeleverd…”.

 • Heb je klachten die op corona kunnen duiden (verkoudheidsklachten zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, benauwdheid, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak)? Meld je dan direct voor een coronatest via 0800 - 1202.

 • In de zomer van 2020 zijn uitstapjes en vakanties niet meer vanzelfsprekend. Ook voor de cliënten van de Gemiva-SVG groep zal dit lastig zijn. Om even te kunnen ontsnappen aan de echte realiteit bestaat er nu een VR-Bril. De letters VR staan voor virtuele realiteit. Je zit als het ware in een andere wereld terwijl je gewoon thuis op de bank zit. Je zet de bril op en ineens ben je bijvoorbeeld in Barcelona.