• Waardevolle uitspraken van cliënten over leven in coronatijd zijn gepubliceerd in een prachtig geïllustreerd boekje genaamd: ‘Anderhalvemeterkusje’. De uitspraak die hoort bij de titel van dit boekje is treffend: “Had ik maar een stok met een lipmondje erop, dan kon ik toch knuffelen”, aldus Rendy, een cliënt van locatie Swetterhage.

 • De bouw van het nieuwe dagcentrum Nova in Dordrecht Nova vordert. Nova biedt straks onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB). Het pand aan de Sitterstraat zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd worden.

 • Vol spanning keek de radio crew van Radio Gemiva op 10 november via een 'livestream' naar de uitreiking van de Special Media Awards. Samen met twee andere radiostations van zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, waren zij genomineerd.

 • Bouwbedrijf Van Wijnen uit Stolwijk start half november met de renovatie en nieuwbouw van het schoolgebouw aan de Clematislaan 2 in Gouda. Betrokken ouders, medewerkers en omwonenden zijn hierover vandaag geïnformeerd. Het voormalige gebouw van het Driestar College huisvest straks kinderdagcentrum Bloemendaal en De Ark, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs.

 • Begin januari start de Gemiva-SVG Groep een nieuwe werk- en dagbestedingslocatie in Gouda-West. In een voormalig woonzorgcentrum hebben straks al bestaande activiteiten een ruimere huisvesting: de bakkerij, het serviceteam van wijkcentrum Jan Ligthart en de Huiskamer van de Wijk. Ook komt er een activiteitengroep voor ouderen met een beperking.

 • Nieuws

  Meer bewegen met de Silverfit

  De Silverfit is een computersysteem dat cliënten aanspoort tot bewegen, sociaal contact bevordert en cognitieve uitdaging. Dat kan door de verschillende programma’s van dit computersysteem.

 • Nieuws

  Omgaan met verlies na NAH

  Collega’s die de module ‘omgaan met verlies na niet-aangeboren-hersenletsel (NAH)’ volgden, staken de koppen aansluitend bij elkaar en ontwikkelden drie producten die kunnen ondersteunen op het moment dat iemand te maken krijgt met NAH – persoonlijk en als naaste.

 • Nieuws

  Bekentenissen

  een nieuwe reeks bij de Gemiva-SVG Groep: Bekentenissen. Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 1 van deze reeks – Jos Hiel: Wat mot je?

 • Nieuws

  Nightwatch

  De Nightwatch is een nieuwe ontwikkeling om (gevaarlijk) epileptische aanvallen tijdens de nachtrust te meten. Het apparaat is ontwikkeld door het gelijknamig bedrijf Nightwatch in samenwerking met neurologen.

 • Verwen jezelf of verras een ander in deze gekke tijden met één van de heerlijke huisgemaakte producten van Sijtje: zoete en hartige taarten, soepen en maaltijden met producten van eigen land.

 • Net als vorig jaar is Radio Gemiva ook dit jaar genomineerd voor de Special Media Awards in de categorie: Beste Radiostation. Dit is de landelijke prijs voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking. 

 • In de persconferentie van 13 oktober heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus af te remmen. De nieuwe maatregelen vragen van ons dat we onze horecalocaties vanaf 15 oktober sluiten voor publiek, Verder hebben de aangescherpte landelijke regels geen grote gevolgen voor de coronamaatregelen van de Gemiva-SVG Groep.

 • Nieuws

  Week van de Afasie 2020

  In de week van 10 tot 17 oktober 2020 organiseert AfasieNet voor de tweede keer “De Week van de Afasie”. AfasieNet wil hiermee bekendheid geven aan afasie en laten zien dat deze taalbeperking mensen in heel Nederland raakt. De Week van de Afasie wordt gedragen door mensen met afasie zelf, hun naasten, logopedisten, afasietherapeuten, docenten, studenten, wetenschappers en verwijzers.

 • Hoe hebben we het tot nu toe gedaan tijdens de coronacrisis? Ruim zeventienhonderd mensen reageerden in de zomer op ons verzoek daarover een enquête in te vullen. Cliënten, ouders en verwanten, vrijwilligers en medewerkers gaven hun mening. De uitkomsten zijn nu beschikbaar.

 • Op zaterdag 26 september verrichtte wethouder Han de Jager de officiële opening van onze nieuwe dagbestedingslocatie Dé Buitenkans in Hazerswoude-Dorp. 

 • Na 5 jaar nauw samengewerkt te hebben met woonzorgcentrum Souburgh in Waddinxveen sluit dagbestedingslocatie de Mingel definitief haar deuren.

 • Het is maandagochtend tien voor halfnegen. Mijn voeten draaien overuren op de glibberige pedalen van mijn fietsplan-fiets. Met ogen geknepen tot minieme spleetjes en het regenwater dat zich langs mijn voorhoofd een weg via mijn zorgvuldig getekende wenkbrauwen naar mijn kin vindt, ben ik onderweg naar mijn eerste cliënt van deze week.

 • Het coronavirus blijft onze aandacht vragen. Het aantal besmettingen neemt toe en het kabinet heeft strengere maatregelen bekendgemaakt. Daarnaast hebben wij van een aantal GGD’en het dringende advies gekregen om over te gaan tot preventief gebruik van chirurgische neusmondmaskers bij cliëntcontact binnen de anderhalve meter. Wij hebben dit advies voor de hele organisatie overgenomen. Dit heeft ook consequenties voor zwemactiviteiten waarbij begeleiding binnen de anderhalve meter nodig is: die kunnen niet doorgaan zo lang deze preventieve maatregel geldt.

 • Nieuws

  Abena Nova: de slimme luier

  De Abena nova sensorluier is een mooie innovatie op het gebied van incontinentie. Een slimme luier die aangeeft wanneer er verschoond moet worden, voordat het aroma je tegemoetkomt of dat iemand nattigheid voelt.

 • Cliënten in de gehandicaptenzorg kunnen uitgroeien tot belangrijke kunstenaars. Daar zijn veel voorbeelden van. Onze eigen Camille Grootaers, die op Westeinde woont, heeft een expositie gehad in het Cobra-museum voor moderne kunst in Amstelveen. Er zijn zelfs mensen met een beperking die internationale erkenning hebben gekregen als kunstenaar.