Binnen de Gemiva-SVG Groep denken we graag mee over innovatieve mogelijkheden en oplossingen. Daarom is er binnen de Gemiva-SVG Groep een projectgroep gestart voor Digitale Ondersteuning Innovatie & Technologie binnen de zorg. Hierbij onderzoeken we met jou welke middelen ingezet kunnen worden bij de ondersteuning van jouw wensen, hulpvragen en uitdagingen.

Er zijn inmiddels al vele innovaties binnen de zorg ontwikkeld. Binnen de Gemiva-SVG Groep innoveren we graag mee. Vanuit onze visie stimuleren we de zelfredzaamheid van cliënten. Innovaties kunnen hierbij een grote rol spelen. Hieronder delen we een aantal innovaties waar we binnen de Gemiva-SVG Groep trots op zijn:

ZORA

Zora.jpgZORA staat voor Zorg Ouderen Revalidatie en Animatie. Zij is de eerste mensachtige robot die wordt ingezet bij mensen. ZORA is een assisterende robot, die ontworpen is voor de sociale interactie met mensen. ZORA kan assisteren in verschillende situaties. Zij is niet bedoeld als vervanging van gespecialiseerde professionals. Zora kan onder andere communiceren, dansen, spelletjes spelen, voorlezen en bewegingsoefeningen voordoen.

Zora kan een bijdrage leveren aan deze activiteiten:

  • Beweegactiviteiten
  • Ervaar activiteiten
  • Sociale activiteiten
  • Cognitieve activiteiten
  • Of een combinatie van bovenstaande
Somnox slaaprobot

Wie ontspannen is, slaapt beter. 
De Somnox Slaaprobot draagt bij aan een goede nachtrust door middel van intelligente algoritmes en effectieve en bewezen ontspanningstechnieken.

Het voelen van een extern ademhalingsritme beïnvloedt onbewust je eigen tempo. Hiervan maakt de Somnox Slaaprobot op innovatieve wijze gebruik. De slaaprobot simuleert namelijk een ademhalingsritme, geschikt om bij in slaap te vallen. Wanneer je de slaaprobot vasthoudt, past jouw ademhaling zich automatisch aan die van de slaaprobot aan. De slaaprobot helpt je zo om sneller weg te dromen.

 

Silverfit

Silverfit.jpgDe systemen van SilverFit maken bewegen leuk en zijn geschikt voor mensen met een beperking. De oefeningen in spelvorm zijn in te stellen op de fysieke en cognitieve mogelijkheden van de cliënt. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de oefeningen en worden faalervaringen vermeden.
 

 

Robotkat of hond


Een robotkat of hond klinkt en voelt als een echte kat of hond en ziet er ook nog eens levensecht uit. Met de heerlijk zachte vacht en het gezellige gemiauw of geblaf is dit een prachtige aanwinst voor iedereen die van dieren houdt.
Zowel de kat als hond reageren op knuffelen, aaien en beweging, net zoals een echte. De robotkat of robothond is een ideaal gezelschapsdier.
 

 

Contactformulier Gemiva Zorginnovatie

Wil je meer weten over innovaties en technologie in de zorg? Ben je benieuwd of er innovaties zijn die jou kunnen helpen of vind je het fijn als we eens met je meedenken? Vul dan het formulier hieronder in en we nemen snel contact met je op!

Recaptcha: