Team Zorginnovatie is het aanspreekpunt binnen Gemiva-SVG Groep voor vragen en oplossing op het gebied van innovaties en technologieën in de zorg. Zij denkt met jou mee over innovatieve mogelijkheden en oplossingen voor de ondersteuning van de wensen, hulpvragen en uitdagingen van jouw cliënt(en).

Alle ervaringen, informatie en nieuwtjes op het gebied van zorginnovatie deelt het team op het digitale platform Innovatielab. Je vindt het platform door op de tegel Innovatielab te klikken op het bureaublad van je computer. Inloggen doe je met jouw locatiegegevens. Heb je hulp nodig bij het inloggen, neem contact met ons op door te mailen naar innovatie@gemiva-svg.nl.

Op ons platform vind je een compleet overzicht met innovaties. Hieronder lichten we een paar van die middelen toe. Wil je meer weten of ben je nieuwsgierig geworden naar andere innovatie? Neem een kijkje op ons platform. 

Somnox slaaprobot

Wie ontspannen is, slaapt beter. 
De Somnox Slaaprobot draagt bij aan een goede nachtrust door middel van intelligente algoritmes en effectieve en bewezen ontspanningstechnieken. Het voelen van een extern ademhalingsritme beïnvloedt onbewust het eigen ademhalingstempo. Hiervan maakt de Somnox Slaaprobot op innovatieve wijze gebruik. De slaaprobot simuleert namelijk een ademhalingsritme, geschikt om bij in slaap te vallen. Wanneer een cliënt de slaaprobot vasthoudt, past zijn of haar ademhaling zich automatisch aan die van de slaaprobot aan. De slaaprobot helpt zo om sneller weg te dromen.
De slaaprobot kan geleend worden door de locaties, stuur een mail naar innovatie@gemiva-svg.nl als je interesse hierin hebt.

Silverfit

silverfit-lr-(1).jpg
De systemen van SilverFit maken bewegen leuk en zijn geschikt voor mensen met een beperking. De oefeningen in spelvorm zijn in te stellen op de fysieke en cognitieve mogelijkheden van de cliënt. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de oefeningen.

Robotkat of hond

Robot-poes-lr-(1).jpg
Een robotkat of hond klinkt en voelt als een echte kat of hond en ziet er ook nog eens levensecht uit. Met de heerlijk zachte vacht en het gezellige gemiauw of geblaf is dit een prachtige aanwinst voor cliënten die van dieren houden. Zowel de kat als hond reageert op knuffelen, aaien en beweging, net zoals een echte. De robotkat of robothond is daarmee een ideaal gezelschapsdier. Deze kunnen ook geleend worden door locaties, stuur een mail naar innovatie@gemiva-svg.nl als je interesse hierin hebt.

Contactformulier Gemiva Zorginnovatie

Wil je meer weten over innovaties en technologie in de zorg? Ben je benieuwd of er innovaties zijn die jou kunnen helpen of vind je het fijn als we eens met je meedenken? Kijk op het platform Innovatelab (via de koppeling op je bureaublad) of vul het formulier hieronder in, dan nemen we contact met je op!

Recaptcha: