Welkom op onze Hundertwasserproject-pagina! Hier lees je alles over onze plannen om een bijzonder, sprookjesachtig dagbestedingsgebouw op het terrein van Swetterhage te bouwen. Wil je ons helpen om het Hundertwassergebouw op Swetterhage te realiseren? Iedere donatie is welkom, van groot tot klein.

Je kunt je bijdrage overmaken op NL04 ABNA 0637 9755 02 t.n.v. Stichting Gemiva-SVG Groep o.v.v. Donatie Hundertwassergebouw.

Bij Swetterhage in Zoeterwoude wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking. Eén van de huidige dagbestedingscentra is aan vervanging toe. Daarom komt er in 2020 op het terrein een bijzonder, sprookjesachtig gebouw met honderdtwintig werkplekken voor dagbesteding. Dit gebouw wordt gebouwd naar een idee van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Normaal kost een dagbestedingsgebouw voor 120 cliënten ongeveer 8 miljoen euro, dat uit de reguliere gelden voor huisvesting wordt betaald. Dit gebouw is duurder. Deze meerkosten willen we niet betalen uit zorggelden, maar willen we middels crowdfunding, fondsen en sponsoring bij elkaar halen. Pas als we 2 miljoen hebben opgehaald, starten we met de bouw.
 
 

Waarom een Hundertwassergebouw?

De sponsorcampagne

Onze sponsoren

Documentaire Hundertwassergebouw