De campagne Ik ga EMB! gaat over de andere kant van beperkt zijn. Niet ontkennen dat leven met een ernstige fysieke beperking voor jongeren en hun omgeving ingrijpend is, maar vooral kijken hoe deze jongeren als pubers Elke Mogelijkheid Benutten.

De campagne Ik ga EMB! gaat over de andere kant van beperkt zijn. Niet ontkennen dat leven met een ernstige fysieke beperking voor jongeren en hun omgeving ingrijpend is, maar vooral kijken hoe deze jongeren als pubers Elke Mogelijkheid Benutten.
 

Platform

Ik ga EMB! is een platform door en voor jongeren zelf, hun familie, vrienden en professionals. Zij delen hun ervaringen, verhalen en tips op sociale media. Naast informatie staan er op de website portretten van de Ik ga EMB! ambassadeurs. Hun humor, lef en creativiteit stimuleert, daagt uit en verbindt. Zij bewegen en doen mee.
 

Kick-off

Dewi bijt het spits af. Zij heeft haar input gegeven voor het kick-off filmpje en start de poster campagne. Dewi gaat EMB! en nodigt iedereen uit om zich te verbinden aan deze campagne, want Elke Mogelijkheid Benutten doe je samen. De campagne start op Facebook en wordt ondersteund door een website en YouTube.
 
Het Ik ga EMB! platform blijft groeien, vooral ook door input van jongeren, verzorgers en begeleiders zelf. Dus stay tuned!
 
Cliënte Yrsa van den Dries is ook betrokken bij de campagne. Binnenkort wordt rondom haar een poster en filmpje maken. Yrsa bezoekt al zo’n 10 jaar met veel plezier kinderdagcentrum Symfonie in Oud-Beijerland. Begeleiders van de Gemiva-SVG Groep zijn betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe spellen voor de doelgroep (jongeren met EMB). Hun input en inzet is waardevol. Deze product-/spelontwikkeling nemen Ik ga EMB! mee in hun campagne. Het betreft heel laagdrempelige en betaalbare producten, die door ouders zelf kunnen worden aangeschaft. Zoals bijvoorbeeld de appelschiller met eenknopsbediening. Die wordt binnenkort gepresenteerd. Er zijn ook diverse leuke toepassingen met pepmasker (bellenblaas, fluitje, koppeling GroovTube/iPad). Sommige zijn nog prototypen die door ontwikkeld moeten worden. En er komt meer …
 

Meer weten? 

Website www.ikgaemb.nl
Facebook https://www.facebook.com/Ik-ga-EMB-1492082780864747/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCqyjzBqwzBPD9lM5mQ_IKQQ

 

Zuid-Hollandse Eilanden