"Ik was de eerste die n.a.v. Mix en Match een kijkje kwam nemen in deze knusse supermarkt. Met een hartelijk welkom en een kop koffie maakte ik kennis met bedrijfsleider Dennis die deze zaak runt met zijn medewerkers. Dennis vertelde mij in het kort over zijn ondernemerschap en hoe hij hierin wordt ondersteund door een team van medewerkers en vrijwilligers. Terwijl wij aan de koffie zaten werd de afwas gedaan en in een hoekje was cliënt Leo bezig de folders en een nieuwsbrief te vouwen om die daarna rond te brengen. Er was volop bedrijvigheid in de winkel. De vakken moesten worden bijgevuld, de broodjes afgebakken en de kassa moest blijven rinkelen want er was een gezellig winkelend publiek.
Wat mij opviel was de rust die er heerste. Ieder had een taak  en daar werd met plezier aangewerkt. Er was nergens haast bij en er was een luisterend oor voor ieder die wat te vragen of te vertellen had. Het liep allemaal zo voor het oog op rolletjes en de medewerkers zijn met recht trots op wat zij hier presteren. Een prachtige werkplek waar de medewerker op velerlei wijze zijn of haar talenten in kan zetten."
Adri 

"Ik ben eigenlijk een jaar geleden al begonnen met mix en matchen. Ik hoorde van collega s van Serviceteam Wilgenhoven dat ze invalkrachten zochten. Ik werk vanaf 1993 op woonlocatie Het Kerspel in Stolwijk en vond dit een nieuwe uitdaging. Wilgenhoven is een verzorgingstehuis voor ouderen met lichamelijke beperkingen of dementie. Er zijn vier groepswoningen. Iedere cliënt heeft vaste taken op een woning, zoals bedden opmaken, fruit schoonmaken, cake bakken en onder begeleiding mee wandelen met ouderen bewoners. Een aantal cliënten van de woning waar ik werk, werkt bij het Serviceteam Wilgenhoven en het is leuk te zien hoe hun deels zelfstandig taken geleerd hebben. Ik sta open voor mix en match en misschien komt er in de toekomst iets anders op mijn pad!"
Karin Keyner

Wilgenhoven.JPG

Karin en Jeanette mixen en matchen in Wilgenhoven samen met een cliënt

"Ook ik heb gekozen voor Wilgenhoven. De reden van mijn keuze is dat ik enthousiast ben geworden door de positieve verhalen van mijn collega Karin. Daarbij komt dat ik mijn loopbaan ooit ben begonnen als ziekenverzorgster (affiniteit met de doelgroep) in een verpleegtehuis in Rotterdam. Na een dag te hebben meegelopen was ik positief verrast, hoe onze cliënten een bijdrage leveren aan een prettig woon en leefklimaat voor de bewoners van Wilgenhoven. Mijn rol als begeleider om dit proces in goede banen te leiden zie ik als een nieuwe, inspirerende uitdaging, maakt me opnieuw nieuwsgierig en prikkelt mijn ambitie om te blijven leren."
Jeannette Moreel

Sommige verhalen zijn verwerkt in een poster, die op locaties hangt.
Klik hier voor de poster van Anita van der Horst
Klik hier voor de poster van tenise van Mullem
Klik hier voor de poster van Birgit Vogelaar