Soms lijken dingen moeilijk. Dan is het fijn als je uitleg krijgt. Dan leer je hoe je iets zelf kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen. Of geld pinnen. Als je iets hebt geleerd, wordt het vanzelf makkelijk.

Hoe leer je nieuwe dingen?

Voor de meeste mensen is het leuk en zinvol om nieuwe dingen te leren. Wil je iets nieuws leren? Samen kijken we wat we het beste kunnen doen. Soms sturen we lesmateriaal op naar jouw locatie. Die kun je lenen. Soms zorgen we voor een cursus. Je kunt daarmee samen met je begeleider aan de slag. Willen er meer mensen meedoen? Dan kan de afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten een cursus of training organiseren.

Cursussen: boeken en informatiemappen

We hebben cursussen over bijvoorbeeld omgaan met geld, de was doen, verwerken van een verlies en omgaan met de computer. Dit is maar een kleine greep uit het aanbod. Kijk hieronder voor alle cursussen.

>>> Klik hier voor cursussen


Online leren: leren vanaf de computer

Wil je liever leren vanaf de computer? Dat kan. Bekijk bijvoorbeeld allerlei handige filmpjes over schoonmaken van je huis, reizen met het openbaar vervoer en het onderhouden van een vriendschap. 

>>> Klik hier voor online leren


Materialen: boeken en spellen

Ook hebben we allerlei boeken en spellen waar je handige dingen van kan leren. Er zijn heel veel onderwerpen waar je uit kan kiezen. 
 

>>> Klik hier voor materialen

Wil je meer weten? Of heb je een vraag over iets dat je wilt leren? Neem dan contact op met Mariska van de afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten. Dan kijken we samen hoe we je verder kunnen helpen. Dat kan via de telefoon en de mail. Zie hieronder:

Contact

Mariska van Klink, telefoon 06-29 02 41 27 of
Patricia van Velzen, telefoon 06-21 24 11 63.  

Zij zijn bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur.
Of stuur een e-mail naar: lerenvoorclienten@gemiva-svg.nl

Facebook

Volg Leren & Ontwikkelen Cliënten op Facebook