Extern
Per 1 februari 2023 voor voor 24-32 per week, instroom in februari en september 2023

Opleiding:
mbo of hbo
Reageer

Wil je werken met mensen die naast een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking ook complexe gedragsproblemen hebben. Ook wel moeilijk verstaanbaar gedrag genoemd. Dan is een leer-werkplek in de gehandicaptenzorg bij Gemiva iets voor jou! Bij ons kun je leren en werken in de praktijk. Je studeert voor een mbo of hbo diploma en verdient meteen een passend salaris.

Werken met cliënten met complexe gedragsproblematiek
Je gaat werken met mensen met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking soms gecombineerd met autisme. Je begeleidt hen in hun dagelijkse ritme en persoonlijke zorg. Sommige cliënten krijgen individuele begeleiding.  Je leert de non-verbale communicatie en de signalen van de cliënt zo goed mogelijk te begrijpen. Je werkt in een team en met elkaar zorgen jullie ervoor dat de cliënten een prettige werk- en of woonomgeving hebben. Wij vinden het belangrijk dat je daarin actief meedenkt en -werkt. Natuurlijk begeleiden en ondersteunen wij je daarin.
 
Petra is een cliënt bij Gemiva met moeilijk verstaanbaar gedrag. Als bij haar de spanning oploopt dan kan zich dit uiten in moeilijk verstaan gedrag. Zij heeft dan de neiging om hard te gillen, zichzelf pijn te doen of het af te reageren op haar omgeving. Als de spanning teveel wordt, weten de begeleiders, aan de hand van een opgesteld signaleringsplan, hoe te handelen. Ze brengen Petra dan naar een plek om tot rust te komen.

Wie ben jij en wat neem je mee?
Je staat stevig in je schoenen en kunt goed omgaan met mensen die hun emoties en gevoelens soms fysiek uiten. Je bent leergierig en wilt graag een diploma halen om te kunnen werken in de gehandicaptenzorg. Je wil graag leren en werken tegelijk en je kunt je persoonlijke leven goed combineren met huiswerk maken en het draaien van onregelmatige diensten.

Wat bieden wij?
Je werkt drie tot vier dagen bij ons in de praktijk en je gaat één dag per week naar school. Gemiva biedt je een basisprogramma met workshops en trainingen. je voor een mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg (niveau 3 of 4), Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (niveau 3 ), Verpleegkunde (niveau 4) of een hbo-opleiding Social Work (niveau 6). Tijdens je opleiding wissel je een keer van werkplek. Informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

Werken bij Gemiva
Werk je bij Gemiva, dan maak je het verschil voor en mét mensen met een beperking. Op basis van vertrouwen krijg je veel professionele vrijheid en mogelijkheden om te werken aan je eigen ontwikkeling.
Gemiva-medewerkers zeggen: “Je doet er toe en krijgt volop de ruimte aan de slag te gaan met jouw goede ideeën om de zorg aan onze cliënten nog beter te maken.”
 
Meer weten
Ben je enthousiast en wil je meer weten dan bellen wij je graag om kennis te maken. Laat hier je gegevens achter.
 
Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben.