Extern

Vacaturenummer:
187.afv2020
Opleiding:
MBO+ / HBO niveau
Locatie:
Agathahuis in Oostvoorne
Dienstverband:
een aanstelling voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling
Reageer

Op woon- en werklocatie Agathahuis in Oostvoorne (35 minuten van Rotterdam) zorgen wij ervoor dat 28 mensen met een verstandelijke beperking – met soms bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problematiek – zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Ben jij een begeleider die klaar is voor een uitdagende functie? Wil jij meer doen dan cliënten ondersteunen bij algemeen dagelijkse handelingen? Zie je het gedrag van de cliënt als uitdaging om te leren begrijpen en het eigen handelen daarop af te stemmen. Dan is een baan als begeleider (specialisatie MVG) op woonlocatie Agathahuis misschien wel iets voor jou!
 
Per direct zijn wij op zoek naar een

Begeleider - specialisatie MVG

Voor 32 uur per week
 
Jouw baan binnen de woonlocatie:
Je begint je dienst altijd even met een praatje met collega’s van de overige woningen. Na de overdracht ga je aan de slag. Samen met cliënten zorg je voor het ontbijt. Je zorgt ervoor dat bewoners zoveel mogelijk eigen regie hebben en alles zoveel mogelijk zelf doen. Daarna gaan de meeste cliënten naar de dagbesteding of naar hun werk, een paar cliënten blijven op de woning.
In je dienst ben je zelf het instrument om de spanningen om te buigen, wanneer dit niet alleen lukt, schakel je collega’s in.
 
Voor de lunch zorg je ervoor dat de woning op orde is, check je of er afspraken staan en is er tijd om met één van de bewoners te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Vorige week heb je wat materialen opgevraagd bij de afdeling Leren en Ontwikkelen Cliënten. Met deze hulpmiddelen en een oplossingsgerichte aanpak help je de bewoner verder.
 
Na de lunch ben je met cliënt zaken bezig; een afspraak bij een arts, praktische taken oppakken of rapporteren. Een collega komt ook nog even langs en vertelt dat één van de cliënten moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) laat zien. Ze wilt graag tijdens het teamoverleg van morgen d.m.v. het signaleringsplan bekijken welke begeleidingsstijl het beste ingezet kan worden. Voor het avondeten krijg je ondersteuning van een woningassistent.
 
Jouw werkomgeving:
Je komt te werken in een gezellig team van (persoonlijk) begeleiders, woningassistentes, een administratief medewerker en je werkt regelmatig samen met een gedragsdeskundige.
 
Wie ben jij?
Bij Gemiva kijken wij naar de potentie van mensen. Ervaring is gewenst, maar het gaat er ons vooral om wie je bent en welke kwaliteiten je meeneemt. De rest kun je ontwikkelen door trainingen en ervaringen in de praktijk.
 • je hebt een relevant diploma op mbo(4)- of hbo-niveau;
 • je kunt  omgaan met (dreigende) spanningen, zowel verbaal als soms fysiek;
 • je denkt in mogelijkheden en zet de cliënt centraal;
 • je durft sturing te geven en kan reflecteren;
 • je hebt een nuchtere kijk op de zaken.
 
Wat krijg je van ons?
 • de mogelijkheid om je te specialiseren in moeilijk verstaanbaar gedrag: je volgt onder andere de cursus Veilig Verder en Oplossingsgericht werken;
 • een meerdaagse training m.b.t. technieken rondom Agressie hantering;
 • veel ruimte voor eigen inbreng en uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden: denk bijvoorbeeld aan een extra rol naast je rol als begeleider en een eigen leeromgeving met trainingen via e-learning;
 • een aanstelling voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • een goed salaris, volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FG 40 met een maximum van € 2.902,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, en onregelmatigheidstoeslag;
 • een eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantietoeslag (8%);
 • een goed pensioen, reiskostenvergoeding, korting op (zorg)verzekeringen, sportschoolabonnement, het kopen van extra verlof, een fiets, tablet etc. van je brutoloon;
 
Solliciteren
Enthousiast over deze baan? Ga onderaan de pagina naar de knop ‘Reageer’ en stuur ons jouw cv en motivatie. Je kunt tot en met 1 november 2020 reageren.
Wil je toch eerst nog meer informatie over deze functie? Bel of mail ons gerust! Sanne Jippes (locatiemanager) is bereikbaar via telefoonnummer (06) 1130 9262 of via sanne.jippes@gemiva-svg.nl of tijdens vakantie van Sanne: Ad Versteeg via ad.versteeg@gemiva-svg.nl.
 
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 5 november 2020.
 
Geschikte interne kandidaten hebben voorrang in de sollicitatieprocedure. Voor deze functie vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 
Beste Werkgever
Werken bij de Gemiva-SVG Groep betekent werk doen wat je raakt. Bij een werkgever die uitstekend scoort op bevlogenheid, betrokkenheid en tevredenheid. Mede daarom zijn we ook in 2019, net als de afgelopen twee jaar, uitgeroepen tot “Beste Werkgever”!
 

Zuid-Hollandse Eilanden