Extern
Per 18 augustus 2020 voor dinsdag, woensdag, donderdagmiddag en vrijdag!

Locatie:
De Bonte Koe in Sommelsdijk
Reageer

De Bonte Koe is een dagbestedingslocatie van de Gemiva-SVG Groep op een reguliere boerderij in Sommelsdijk. Dagelijks werken in De Bonte Koe tussen de 15 en 24 cliënten met een lichte tot matige (meervoudige) verstandelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel en/of bijkomende (psychische) problematiek. Zij wonen in een woonlocatie of bij ouders/familie thuis. De cliënten werken op De Bonte Koe van maandag t/m vrijdag. De BonteKoe heeft gevarieerde arbeidsmatige en taakgericht activiteiten., zoals het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin, het verwerken/verkopen van groente en fruit, het vervaardigen van houtproducten en huishoudelijk werk om het gebouw te onderhouden. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen taken en werkt volgens een dagprogramma, sommige werkzaamheden wisselen per seizoen. Een aantal producten wordt verkocht in cadeauwinkel Entrez in Middelharnis, op markten of rechtstreeks aan bezoekers, die langs komen op de zorgboerderij. (www.gemiva-svg.nl)

Bij ons is er behoefte aan mensen die affiniteit/kennis hebben met/van houtbewerking, de (moes) tuin en eventueel dieren in combinatie met de doelgroep.

Wat ga je doen?
 
  • Stal werkzaamheden: Begeleiding ondersteunen in het begeleiden van cliënten op stal. Dit houdt in: samen met cliënten de stallen uitmesten, opstrooien en de dieren verzorgen.
  • Tuinwerkzaamheden: onkruid weghalen, groentes en kruiden verspenen, poten, bestraten etc. Dit alles samen met cliënten. 
  • Houtbewerking: het in elkaar zetten van houtproducten samen met de cliënt van begin tot het eind, werken met machines. 

Uren per week/maand
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers op de dinsdag, woensdag, donderdagmiddag en vrijdag!

Wij bieden:
• de mogelijkheid iets toe te voegen aan het leven van iemand met een beperking;
• ontwikkel- / scholingsmogelijkheden;
• goede begeleiding en een duidelijke samenwerkingsovereenkomst;
• onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding.

Interesse?
Heb je interesse in deze vrijwilligersvacature? Neem contact op en kom eens vrijblijvend langs. Maak kennis en kijk of er een match is!

Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist. Deze kan kosteloos via ons worden aangevraagd.

Sollicitaties naar:
Aandachtsfunctionaris: Hilde Bazen, telefoonnummer 06 11151466, e-mailadres hilde.bazen@gemiva-svg.nl