Extern

Locatie:
ZIP in Leiden
Reageer

Wil jij een paar uurtjes in de maand een leuke en nuttige tijdsbesteding? Werk jij graag op de naaimachine en vind je het leuk om creaties te maken? Lijkt het je leuk om dit samen te doen met een medewerker van atelier ZIP? Dan zoeken wij jou! Bij ZIP werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking met vaak bijkomende gedragsproblematiek. We hebben zo’n 6 a 8 cliënten per dag, die graag geholpen willen worden met hun naaiwerk. Zij komen zelfstandig op de fiets of worden vervoerd met onze eigen bus. Onze cliënten hebben verschillende niveaus en elke cliënt heeft weer een andere aanpak.

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die dat op eigen kracht (nog) niet kunnen bij hun leven in onze samenleving. We dragen daarmee bij aan een zo goed mogelijk leven van de mensen die wij ondersteunen.

Swetterhage is een locatie van de Gemiva-SVG Groep en is gelegen in Zoeterwoude. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland vierduizend mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap of niet-aangeboren hersenletsel. Dit gebeurt bij de mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in de locaties van de Gemiva-SVG Groep. Het doel is om ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst.
 

Wat ga je doen?

De cliënten helpen bij de opdrachten van ZIP of het maken van eigen creaties. Het inrijgen van de naaimachine, naaien op de naaimachine, patronen overtrekken, stof knippen, aanwijzingen geven.

Wij bieden:

  • de mogelijkheid iets toe te voegen aan het leven van iemand met een beperking;
  • ontwikkel- / scholingsmogelijkheden;
  • goede begeleiding en een duidelijke samenwerkingsovereenkomst;
  • onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding.

Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist. Deze kan kosteloos via ons worden aangevraagd.

Interesse?

Heb je interesse in deze vrijwilligersvacature? Neem contact op en kom eens vrijblijvend langs. Maak kennis en kijk of er een match is!

Solliciteren?

Neem contact op met Caroline van Weerlee, telefoonnumer 06 181 380 91 of stuur een e-mail naar caroline.van.weerlee@gemiva-svg.nl


 

Leiden en Leiderdorp