Extern
Per 3 mei 2022 voor Uren per week/maand  In overleg

Locatie:
De Werkplaats 1 & 2 in Zoeterwoude
Reageer

De Werkplaats 1 en Werkplaats 2 zijn 5 groepen met nog 1 groep die gebruikt maakt van een lokaal op de locatie ernaast. Op elke groep zitten gemiddeld 4 cliënten met 1 Begeleider. De doelgroep zijn cliënten tussen de 18 en 60 jaar met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De cliënten zijn gewend om zowel binnen werkjes (insteekwerkjes, snoezelen, puzzels, kralen rijgen e.d.) als buiten werk (glazen potjes en oud papier halen en wegbrengen, busje rijden, fietsen, wandelen, klusje voor andere locaties e.d.) te doen. Het is belangrijk duidelijkheid en structuur te bieden aan de cliënt, hier is de begeleider die op dat moment aan het werk is verantwoordelijk voor.

Wil jij een nuttige en leuke tijdsbesteding? Vind je het leuk om te gaan fietsen, wandelen en met slecht weer te knutselen of spelletjes te doen met cliënten met een ernstige verstandelijke beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 
Wat ga je doen?
Een paar uurtjes per week bij lekker weer kan er gewandeld worden, in de tuin zitten of spelletjes doen, fietsen op de duo-fiets of tandem. Wanneer het weer minder is dan kunnen we binnen knutselen, spelletjes, huishoudelijke taken doen samen met de cliënten.
Belangrijk is dat je geduldig bent, niet bang bent en lichamelijk voldoende in staat om te kunnen wandelen en fietsen.
Samen bespreken we welke dagen en tijden het beste zal uitkomen.

Wij bieden:
•          de mogelijkheid iets toe te voegen aan het leven van iemand met een beperking;
•          ontwikkel- / scholingsmogelijkheden;
•          goede begeleiding en een duidelijke samenwerkingsovereenkomst;
•          onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding.
 
Interesse?
Heb je interesse in deze vrijwilligersvacature? Neem contact op en kom eens vrijblijvend langs. Maak kennis en kijk of er een match is!
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist. Deze kan kosteloos via ons worden aangevraagd.
 
Sollicitaties naar:
Neem contact op met Marit Hulsbos (coördinator, werkplaats 1&2) 06-21969837 of stuur een mail naar Marit.Hulsbos@gemiva-svg.nl