Je kunt bij Gemiva verschillende opleidingen volgen. Voor de opleiding werken en leren moet je minimaal 18 jaar zijn.

Voor de functie begeleider
 
Maatschappelijke zorg (MZ), mbo3
Je leert hoe je iemand begeleidt in het dagelijkse leven en de persoonlijke verzorging. Wanneer je de opleiding op mbo 3 niveau hebt afgerond, ga je werken als dagbestedings- of woonbegeleider.
 
Verzorgende Individuele Gezondheidszorg – Maatschappelijke zorg (VIG-MZ), mbo 3
Combineer twee opleidingen: Verzorgende IG en de opleiding Maatschappelijke zorg. Je leert hoe je mensen begeleidt en ondersteunt in het dagelijks leven in combinatie met verpleegtechnische handelingen en kijk op het menselijk lichaam.
Voor de opleiding mbo 3  MZ of VIG-MZ heb je een diploma nodig op minimaal vmbo kader of hoger, of een diploma mbo niveau 2.
 
Voor de functie persoonlijk begeleider
 
Maatschappelijke zorg (MZ) mbo 4
Je leert hoe je iemand begeleidt in het dagelijkse leven en de persoonlijke verzorging. Daarnaast leer je om ondersteuningsplannen voor de cliënten op te stellen en coördinerende taken uit te voeren.
Voor opleiding mbo 4 Mz heb je een diploma nodig op minimaal vmbo tl, overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of een diploma mbo niveau 3 of hoger.
 
Verpleegkunde (VP) mbo 4
Je leert hoe je iemand begeleidt in het dagelijkse leven en de persoonlijke verzorging. Daarnaast leer je om ondersteuningsplannen voor de cliënten op te stellen en coördinerende taken uit te voeren. De opleiding verpleegkunde volg je op een van onze locaties waar veel verpleegtechnische handelingen nodig zijn.
Voor de opleiding mbo 4 Verpleegkunde verkort heb je een diploma mbo VIG opleiding nodig.
 
Social Work, hbo (niveau 6)
Je wordt opgeleid tot persoonlijk begeleider. Je werkt met cliënten die een uitdagende en soms complexe hulpvraag hebben. Je werkt onder anderen aan hun ontwikkeling en zelfredzaamheid. Observeren, innoveren en implementeren op macro- micro- en meso niveau zijn onderdeel van je opleiding. Wanneer je de opleiding Social Works afrondt, ga je werken als persoonlijke begeleider. Meewerken aan projecten of het ondersteunen van het management behoren ook tot de mogelijkheden. Voor de opleiding hbo 6 SW heb je een havo-diploma op mbo 4 nodig. Tevens is het mogelijk om toelating toets te maken wanneer je 21 jaar of ouder bent.
 
Wij werken samen met het Albeda College, ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool.