Zoek je naar passende ondersteuning en ben je benieuwd hoe snel je terecht kunt? Vaak kunnen we op korte termijn iets betekenen. Als je zoekt naar dagbesteding, logeren of ambulante zorg bijvoorbeeld. Voor onze woonlocaties en kinderdagcentra is meestal een wachtlijst.

Dagbesteding, logeren of ambulante ondersteuning

Op zoek naar dagbesteding? Dan kun je meestal snel terecht in een locatie in jouw omgeving. Op de locatiezoeker zie je activiteitencentra in jouw buurt. De locatiemanagers vertellen graag wat er mogelijk is. Kom je er niet uit? Dan kan de afdeling Zorgbemiddeling helpen.

Op zoek naar logeeropvang? Dan kun je terecht in onze logeerhuizen of bij een gastgezin. Hiervoor is soms een wachtlijst. Neem contact op met een locatie of vraag een zorgbemiddelaar waar op korte termijn plek is.

Wil je graag ondersteuning thuis? Dit kan vaak op korte termijn. Neem contact op met de ambulante dienst uit jouw regio en vraag naar de mogelijkheden.

Kinderdagcentra

Voor kinderdagcentra is soms een wachtlijst. De wachttijd is afhankelijk van de situatie van het kind. Bij aanmelding kijkt de zorgbemiddelaar samen met de betrokken locatiemanager naar de zorgvraag. Soms is er urgente problematiek waardoor directe instroom nodig is. Soms is er een zorgwens voor de toekomst waardoor instroom op een later tijdstip gewenst is.

Wonen

Woonlocaties hebben vrijwel altijd een wachtlijst. Het is daarom verstandig op tijd na te denken over zorgvragen rondom wonen. Onze zorgbemiddelaars kunnen je hierbij helpen. De wachttijd voor woonzorg hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld doorstroom, uitstroom en de mogelijkheid voor de Gemiva-SVG Groep om nieuwe woonplekken te creëren. Voor zeer urgente woonvragen kun je contact opnemen met onze zorgbemiddelaars. Zij bieden op korte termijn een oplossing.

Wil je meer weten over open plaatsen en wachttijden? Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling via 088 205 24 00 tussen half 9 en half 5. Of laat het weten via het contactformulier.