Alle mensen die bij Gemiva werken doen hun best om je goed te ondersteunen. Het is belangrijk dat je tevreden bent over de zorg en ondersteuning die je krijgt. Toch kan het gebeuren dat je ergens niet tevreden over bent. Je kunt daardoor boos zijn of verdrietig. Als je een probleem hebt, dan kun je hier natuurlijk altijd over praten met je persoonlijk begeleider of met de locatiemanager. 

Wat is jouw vraag, zorg of klacht?

Soms helpen deze gesprekken niet. Misschien durf je er niet over te praten met je persoonlijk begeleider. Misschien wil je er wel met iemand anders over praten. Dan kun je bij een vertrouwenspersoon terecht. Deze vertrouwenspersoon kijkt samen met jou wat er precies aan de hand is. En wat er aan te doen is om het op te lossen. 

Een gesprek in vertrouwen

De vertrouwenspersoon luistert goed naar jouw verhaal. Zij vertelt niets door aan anderen als jij dat niet wil. Dus ook niet aan jouw begeleider of familie. De vertrouwenspersoon is er voor jou. 

Naar de oplossing

De vertrouwenspersoon denkt met je mee over wat jou zou kunnen helpen. Samen zoek je naar mogelijke oplossingen. Ook kan zij meegaan naar een moeilijk gesprek, als jou dat helpt. Daarnaast kan zij jou informeren over de rechten die je hebt. De vertrouwenspersoon behandelt zelf geen klachten. Dat doet de klachtenfunctionaris en klachtencommissie wel. 

Posters

Er zijn posters over de vertrouwenspersonen voor cliënten.
Klik voor deze posters op de afbeeldingen hieronder. 

Met pictogrammen                                          Zonder pictogrammen

Poster-clientenvertrouwenspersonen-(1).jpg    Poster-clientenvertrouwenspersonen-zonder-picto-s-(1).JPG

Folders

>>  Klik hier voor de folder met pictogrammen
>>  Klik hier voor de folder zonder pictogrammen

Deze folders kunnen eventueel zelf (dubbelzijdig) worden geprint. 


Video

Bekijk hieronder de video waarin de vertrouwenspersonen zich voorstellen en wat zij voor je kunnen betekenen.  

Klachten over onvrijwillige zorg?

Heb je een vraag, zorg of klacht over onvrijwillige zorg? Dan is daar een aparte vertrouwenspersoon voor. Je kunt hiervoor terecht bij Jolanda van der Linden, de cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang. Zij werkt bij een onafhankelijke organisatie. Zij is bereikbaar via telefoon 06-36 08 13 58 of via
e-mail j.vanderlinden@zorgstem.nl.

Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Klachten bij onvrijwillige zorg'.