Woonlocatie Hans Vonkstraat heeft een appartement waar mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel kunnen logeren. Bijvoorbeeld bij vakantie van hun partner of om kennis te maken met het zelfstandig wonen met ondersteuning.

Logeren kan van één dag tot drie weken met een maximum van 156 nachten per jaar. De duur is afhankelijk van de indicatie en de beschikbaarheid van het appartement. Het logeerappartement is volledig ingericht en is rolstoeltoegankelijk. Het heeft een eigen voordeur, woonkamer, slaapkamer en sanitair. Er mag in het appartement niet gerookt worden. De logé kan gebruik maken van dagbesteding in activiteitencentrum Gading. Hiervoor is wel een indicatie nodig.

Criteria

Om het logeren tot een succes te maken, is het volgende belangrijk:
  • de logé kan om hulp vragen (logeren is achter een ‘eigen voordeur’)
  • de logé kan zich overdag vermaken (wij bieden als woonlocatie geen activiteiten aan)
  • de logé loopt niet weg (de woonlocatie is een open setting)
  • als een logé medische handelingen nodig heeft, regelt hij dat zelf via de thuiszorgorganisatie.

Ondersteuning

Er is 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. ’s Nachts is er een slaapdienst. Die is er alleen voor calamiteiten en kan 's nachts geen geplande zorg verlenenen.

Meer weten en aanmelden?

Wil je meer weten of de woonlocatie bezoeken? Je bent van harte welkom! Neem gerust contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling.