Zonnedauw is een gelijkvloerse bungalow midden in een levendige woonwijk in Schoonhoven. Zonnedauw is een woning voor de ouder wordende cliënt. 

Voor wie?

Zonnedauw is een woning voor de ouder wordende cliënt. Een aantal cliënten is afhankelijk van een rolstoel of rollator. Naast een verstandelijke beperking, komt dementie veel voor op de Zonnedauw.

Begeleiding

De cliënten worden begeleid in nabijheid. Dit wordt gedaan door een breed opgeleide medewerkers in samen met stagiaires en vrijwilligers. Een huiselijke sfeer is een uitgangspunt in de begeleiding. Daarnaast wordt er per cliënt gekeken waar hun behoefte ligt aan zorg en begeleiding. Er is 24-uurs zorg beschikbaar.

Activiteiten

De cliënten krijgen dagbesteding op de woning of maken gebruik van het nabijgelegen activiteitencentrum AC Thiendenland.

Het gebouw en de omgeving

De Zonnedauw is een gelijkvloerse bungalow midden in een levendige woonwijk in Schoonhoven. De woning heeft zes slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer, een keuken, een grote en een kleine badkamer en een tuin. De woonkamer wordt door alle bewoners als huiskamer gebruikt en hier brengen de bewoners voornamelijk hun tijd door. Enkele bewoners brengen ook tijd op hun eigen kamer door. De eigen kamers zijn door de bewoners en hun familie naar eigen idee ingericht.