Gewapend met een bolderkar, handschoenen en prikkers zetten cliënten van Swetterhage zich deze lente en zomer in voor schone stranden in Wassenaar. Onder de naam de ‘Plastic Police’ ontzien zij de stranden en duinen rondom de Wassenaarse Slag van aangespoeld plastic en zwerfvuil.

De ‘Plastic Police’ bestaat uit een vast groepje cliënten van Swetterhage in Zoeterwoude. Op deze locatie wonen en werken ruim 340 mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten gaan samen met begeleiding het strand af opzoek naar zwerfafval. Ze vinden van alles wat daar niet thuishoort. Van snoepverpakkingen en sigaretten tot plastic touwen en flessen. Naast deze nuttige werkzaamheden leveren de cliënten zo ook een belangrijke bijdrage aan de samenleving en het milieu. Een schoon strand voorkomt dat afval in zee waait en bijdraagt aan de plasticsoep, dieren erin verstrikt raken of het opeten zodat plastic in de voedselketen terechtkomt.
 
Meer lezen over de ‘Plastic Police’ van Swetterhage? Het Wassenaars Dagblad schreef dit mooie stuk over het project: https://bit.ly/34A38KI