Variant Sliedrecht is een kleinschalig leer/werk- en activiteitencentrum.

Voor wie?

De cliënten bij Variant Sliedrecht zijn mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel. Bij Variant Sliedrecht komen ook mensen met een GGZ-achtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Activiteiten

Bij Variant Sliedrecht zijn er drie groepen activiteiten:

Keramiek
Hier komen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel voor creatieve activiteiten met klei en glazuur. De producten die bij Keramiek gemaakt worden, worden verkocht op de locatie zelf of in cadeauwinkel Gemivaria van de Gemiva-SVG Groep in Dordrecht. Regelmatig vinden exposities plaats van de soms zeer kunstzinnige uitingen.

De Service- en creagroep
Hier komen dagelijks mensen met een beperking voor allerlei vormen van handvaardigheid. Soms werken zij ook voor externe opdrachtgevers aan inpakwerk voor bedrijven. Op dinsdag en donderdag zijn er kook- en bakactiviteiten. Op aanvraag verzorgen cliënten externe cateringactiviteiten in het dorp. Cliënten gaan ook de wijk in om zwerfafval te verwijderen (zappen). Eens per maand verzorgen organiseren cliënten en begeleiders voor belangstellenden een creatieve workshop in de bibliotheek van Sliedrecht.

Print en Design
Print en Design helpt je graag met printwerk, kopieerwerk en typewerk tegen een aantrekkelijk tarief. 

We helpen voor particulieren, instellingen en bedrijven met:
• het ontwerpen en vervaardigen van visitekaartjes;
• het kopiëren, rapen en inbinden van boekjes;
• het vernietigen van oude documenten;
• het maken van kaarten, kalenders, placemats;
• dia’s scannen en omzetten tot een digitaal bestand.

Taal- en rekenles
Bij Variant Sliedrecht wordt wekelijks op dinsdag taal- en rekenles gegeven door Prago.

Begeleiding

In Variant Sliedrecht werkt een vast team begeleiders. Er kunnen ook leerlingen en stagiaires werken. Ook zijn er vrijwilligers actief.

Uitzendbureau Xtra

Naast het vaste activiteitenaanbod op deze locatie, kunnen cliënten ook deelnemen aan activiteiten van ons eigen regionale uitzendbureau ‘Xtra’.

Bij Xtra worden er tijdelijke en structurele activiteiten aangeboden, waarvoor cliënten zich per activiteit kunnen aanmelden. Bij al deze activiteiten staat de verbinding met de samenleving centraal.