Een groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren in verschillende fases vernieuwd naar de wensen en eisen van deze tijd.

De laatste nieuwbouwfase (planning: 2020/2021) staat nu voor de deur. Hierin worden 8 woningen gebouwd met elk 9 woonplekken. Het gebouw dat het dichtst bij de Dr. Kortmannstraat ligt wordt in december opgeleverd. In februari 2021 zullen 18 bewoners vanuit Leiden naar deze woningen verhuizen. Het andere gebouw, tegen de parkeerplaats van Swetterhage aan, wordt in het voorjaar van 2021 opgeleverd. In april 2021 verhuizen de bewoners vanaf het Swetterhage-terrein naar deze nieuwe woonlocatie. Onderaan deze pagina een impressie van deze woningen.

Iedere bewoner van Swetterhage heeft dan nieuwe huisvesting. De 74 wooneenheden, verdeeld over acht woongroepen, vormen het sluitstuk voor wat betreft de wooncapaciteit op Swetterhage.

De woningen zijn ontwikkeld in twee gebouwen die grenzen aan de woonwijk van de buren. Beide gebouwen hebben een verdieping die via een lift te bereiken is. Alle groepen hebben een eigen entree en deurbel. Per woongroep is voorzien in een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. De bewoners hebben verder ieder een eigen zit/slaapkamer met eigen sanitair. In deze tijd is tevens nagedacht over duurzaamheid. De woningen zijn niet meer aangesloten op het gasnet. Alles gaat elektrisch. De elektriciteit wordt deels opgewekt door zonnepanelen op het dak en warmtepompen. Door het gebruik van licht stucwerk en een contrasterende gevelbekleding krijgen de gebouwen een frisse uitstraling.

Filmimpressies

November 2020: Speciaal voor Swet TV (een televisiekanaal voor de cliënten van Swetterhage) maakten cameraman Lex de Lang en Toine Klijberg van onze Technische Dienst dit filmpje over de vorderingen van de nieuwbouwwoningen van Lakenvelderweide 5-7.

April 2020: In april 2020 werd het hoogste punt bereikt. Helaas konden we als gevolg van het coronavirus geen feestje vieren met elkaar. Wel hebben we onderstaand filmpje gemaakt en zo konden alle bewoners van Swetterhage mee proosten op dit mooie moment. 

Nieuw Dagbestedingsgebouw

In de laatste fase van de nieuwbouw wordt een nieuw dagbestedingsgebouw gerealiseerd voor 120 cliënten van Swetterhage. Dit gebouw komt te liggen in de buurt van de huidige nieuwbouwwoningen. Op dit moment worden de tekeningen hiervoor ontwikkeld. De verwachting is om in 2021 met de bouw te kunnen starten. Naar verwachting duurt dit bouwproces ongeveer drie jaar. 

nieuwbouw_001.jpg nieuwbouw_002.jpg nieuwbouw_003.jpg