Een groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren in verschillende fases vernieuwd naar de wensen en eisen van deze tijd.

Start renovatie Herbergh

Op maandag 2 mei is de renovatie aan het oude gedeelte van den Herbergh gestart. De winkel en het restaurant zullen tijdens de verbouwing gesloten zijn.
 

Start verbouwing

Er komt een zij-ingang bij de oude foyer (zie pijl op onderstaande tekening) waardoor het podiumdeel apart toegankelijk is. Hier is o.a. voor gekozen vanwege uitvaarten. Links van de ingang komt een multifunctionele ruimte. Aan de rechterkant komt kantoorruimte voor de winkel, de foyer en het restaurant.
 
In de grote ruimte rechts op de tekening (oranje) zal de Huiskamer zich vestigen. Dit is op de plek waar de winkel zich bevond. De Huiskamerw biedt dagbesteding aan de oudere cliënten.
De sfeer van de foyer zal doorgetrokken worden in de overige ruimtes, zodat het één geheel wordt en de Huiskamer krijgt een huiselijke sfeer.
 
Er komt een open verbinding tussen de nieuwe zij-ingang en de ruimte waar de afdeling Logopedie en de Nachtdienst zich bevinden.
 

Impressie zij-ingang
 

Winkel

De winekl is verhuisd naar Roskam 14. Niet het hele assortiment is meeverhuisd, slechts de producten die veel worden verkocht. Producten die niet werden verkocht zijn uit het assortiment gehaald. 

De broodbestellingen gaan op dezelfde manier door. De winkel zal na de verbouwing niet voortbestaan in zijn huidige vorm. Deze zal kleiner worden. Naast de ‘hardlopers’ zullen kantoorartikelen, cadeauartikelen en zelfgemaakte producten van verschillende activiteitencentra worden verkocht in ons nieuwe verkooppunt. Ook zal er een aanbod zijn van lokale ondernemers.

Podium

Tijdens de verbouwing is het podiumgedeelte beschikbaar tot 22 augustus.
 

 

Keuken en restaurant

De keuken en het restaurant krijgen een cosmetische opknapbeurt. Het wordt minder bedrijfskantine en meer restaurant.
 

Restaurant vanaf 2 mei gesloten

Het restaurant en het terras zijn gesloten. Er kan gebruik worden gemaakt van take away in de foyer. Indien wenselijk kan take away op de werkplek worden bezorgd.
 
Volgens de planning gaat alles op 1 december weer open.

 
De Foyer

De foyer zal tijdens de verbouwing geopend zijn, ook tijdens de weekenden.
Het zal in de deze periode drukker zijn, daarom vragen wij rekening te houden met de cliënten die in de foyer werken, zodat zij hun werkzaamheden op een normale manier kunnen voortzetten.
 

Gevel en buitenkant

Aan de buitenkant worden steenstrips bevestigd net zoals aan de voorkant van het Regiokantoor.
Tevens wordt het terras heringericht. In een later stadium zal ook het oude pleintje worden aangepast waarbij we zorgen voor een verbinding van het pleintje met het terras.


 
Nieuwbouw AC Westeinder

De bouw van het nieuwe activiteitencentrum is inmiddels begonnen.Dit nieuwe dagbestedingsgebouw is geschikt voor ca. 120 gebruikers en zal gebruikt worden voor de cliënten van Swetterhage.
In het gebouw komt een centrale hal met twee entrees. Het gebouw bestaat uit twee lagen met zowel op de begane grond als op de eerste verdieping vijf activiteitenruimten met eigen sanitaire voorzieningen en een individuele werkruimte. Elke activiteitenlokaal op de benedenverdieping heeft een eigen buitenruimte.
 


 
Gevelimpressies nieuwbouw AC Westeinder
 
Er wordt circulair en duurzaam gebouwd, dit houdt o.a. in dat er geen gasaansluiting komt, er zal decentraal worden verwarmt (alleen daar waar nodig) en er komt een dak met zonnepanelen. Het gebouw zal niet worden gebruikt door externen, dus er zullen geen extra verkeersbewegingen plaatsvinden.
 
Op vrijdag 6 mei is de symbolische eerste paal met een feestelijk tintje de grond in geslagen; het officiële startschot van de bouw.
 
Volgens de planning beginnen in week 17 de heiwerkzaamheden. Dit zijn boorpalen, dus dit zal geen geluidsoverlast veroorzaken. In week 22 en 23 vinden funderingswerkzaamheden plaats en pas na de zomer zal het gebouw vorm gaan krijgen. De oplevering staat gepland in januari 2023.

(Kinder)boerderij

De (kinder)boerderij wordt onderdeel van het parkgebied van Swetterhage en ook het terras en het plein zullen hiermee in verbinding staan. Er wordt onderzocht of ook andere dagbestedingsactiviteiten hierin ondergebracht kunnen worden, zoals de Fietsenwerkplaats, Kleintje Klus en het Groenteam.
Om zo duurzaam mogelijk te bouwen, zal deze dagbestedingsplek zich vestigen in het gebouw van de Wieken.
 

Terrein

Met alle nieuwe gebouwen is ook de inrichting van het terrein in ontwikkeling. Het middelste deel van het terrein zal een groene zone blijven. Nadat de bouw van alle gebouwen klaar is,
zal het centrale deel van het terrein ook worden afgemaakt.
 

Filmimpressies

November 2020: Speciaal voor Swet TV (een televisiekanaal voor de cliënten van Swetterhage) maakten cameraman Lex de Lang en Toine Klijberg van onze Technische Dienst dit filmpje over de vorderingen van de nieuwbouwwoningen van Lakenvelderweide 5-7.

April 2020: In april 2020 werd het hoogste punt bereikt. Helaas konden we als gevolg van het coronavirus geen feestje vieren met elkaar. Wel hebben we onderstaand filmpje gemaakt en zo konden alle bewoners van Swetterhage mee proosten op dit mooie moment. 


 

nieuwbouw_001.jpg nieuwbouw_002.jpg nieuwbouw_003.jpg