Lenette werkt als coach/ondersteuner voor de medezeggenschapsraden in de regio's Alphen aan den Rijn, Leiden en Haaglanden.

"Het mooie aan mijn functie vind ik dat je door oplossingsgericht te werken de mening van de cliënt naar boven kunt halen"


19 jaar geleden ben ik als persoonijk begeleider gaan werken op woonlocatie Zwieten. Het leuke van werken bij Gemiva vind ik dat je naast je functie als persoonlijk begeleider ook in een projectgroep kan werken. Ik heb 4 jaar in het auditteam meegewerkt. Samen met een regiodirecteur ga je op bezoek op een locatie. Aan de hand van een thema ga je de kwaliteit meten op deze locatie. Bijvoorbeeld in het project positieve gezondheid houden we ons bezig de focus te leggen op dingen die goed gaan bij een cliënt en of medewerker. 

In 2010 ben ik gaan werken op woonlocatie Sotaweg. Daarnaast ben ik ambassadeur geworden. 
Als ambassadeur mag je op banenmarkten, scholen en andere evenementen vertellen over de organisatie Gemiva. Wie wij zijn? Waar staan we voor? 
Als het mogelijk is neem ik graag een cliënt mee naar deze gelegenheden, want wie kan beter vertellen hoe het is om binnen een locatie van Gemiva te wonen en of te werken. Ook ben ik trainer op het gebied van autisme en niet-aangeboren hersenletsel.

Naar aanleiding van het ontwikkelgesprek met mijn locatiemanager ben ik opzoek gegaan welke andere functie binnen Gemiva bij mij past. Sinds een jaar werk ik als coach/ondersteuner voor de medezeggenschapsraden binnen regio 2 en 6 (Alphen aan den Rijn, Leiden en Haaglanden).
Het mooie aan mijn functie vind ik dat je door oplossingsgericht te werken de mening van de cliënt naar boven kunt halen. Hoe goed is het dat de medezeggenschapsraad vanaf het begin betrokken wordt bij bijvoorbeeld een verhuizing die eraan komt op een locatie. Bij het aannemen van een nieuwe locatiemanager heeft de medezeggenschapsraad een gesprek met de nieuwe manager. De raad brengt advies uit naar de directeur over hun bevindingen.  
   
Binnenkort ga ik de cursus sleutelfiguur voor Oplossingsgericht werken volgen waar ik veel zin in heb.
Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden binnen Gemiva om jezelf te blijven ontwikkelen en je werkplezier te behouden. Ik hoop nog lang bij de organisatie te mogen werken en de slogan 'samen maken we het verschil' ervaar ik zeker binnen Gemiva.