Het Facet is een wijkcentrum van Tom in de buurt in Alphen aan den Rijn. Tom in de buurt is een samenwerkingsverband van acht organisaties op het gebied van ondersteuning en welzijn. Dit wijkcentrum biedt activiteiten aan voor alle bewoners van de buurt. Daarnaast is er oog voor wijkbewoners die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Voor wie?

Wijkcentrum Het Facet van Tom in de buurt is voor bewoners van de postcodegebieden 2403, 2405 en 2406. Iedereen uit de wijk is welkom! Er is speciaal aandacht voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, mensen met een psychiatrische achtergrond, mensen die een opstap willen naar een betaalde baan met structuur, statushouders en ouderen.

Begeleiding

Het Facet heeft een begeleidingsteam dat bestaat uit Tom wijkcoaches, leerlingen, stagiaires en vrijwilligers.

Activiteiten

Het wijkcentrum biedt een grote variatia aan groepsactiviteiten. Zoals schilderen, keramiek, mozaïek, houtbewerking en meubels maken, in de (moes)tuin werken, sport en spel, handwerken, computeren, muziek, wandelen en bakken. Je kunt ook naar Het Facet komen voor een kopje koffie en een praatje. Gewoon een moment van ontmoeting en gezelligheid zonder verplichtingen.

Het gebouw en de omgeving

Wijkcentrum Het Facet is gevestigd in de Van Lennepstraat, aan de rand van het centrum van Alphen aan den Rijn. Het pand heeft drie verschillende activiteitenruimtes, een centrale ontmoetingsruimte en een kleine rustruimte. Het pand is volledig aangepast, rolstoeltoegankelijk en heeft een royale tuin.